Erdoğan’dan Akşener’e: Hanımefendi bu işlere senin aklın ermez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'papatya çayı iç' ifadelerine yanıt verdi. Erdoğan, "Hanımefendi, bu işlere senin aklın ermez" dedi.

Siyaset 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki polemik sertleşerek devam ediyor. Erdoğan dün bir kez daha Akşener’e yüklendi, “Hanımefendi, bu işlere senin aklın ermez” dedi.

Bu polemik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş” demesiyle başlamıştı.

Akşener bu sözlere cevaben ‘Erdoğan bir kez daha beni tehdit ediyor’ demiş ve eklemişti: “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir.”

Meral Akşener üç gazeteciyi arayıp olaylı toplantıda olanları anlattı ama Akşener’in anlatımlarına itirazlar var

Ardından İyi Parti’nin İstanbul il binasına kurşunlar isabet etmesi, her ne kadar bu kurşunlamanın siyasi tarafının bulunmadığı açıklanda siyaseti daha da germişti.

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında kendisine yönelik söylediği “Beni kendinle uğraştırma” sözlerine işaret ederek “Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey” açıklamasını yapmıştı. Akşener’in bu sözlerine Ak Parti cenahından çok sayıda tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Elazığ’da afet konutları temel atma törenindeydi ve konuşmasının bir bölümünde yine Meral Akşener’e yüklendi. Erdoğan,  şunları söyledi:

“Hanımefendi, bu işlere senin aklın ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için, kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Ülkenin yönetimine dahil tek müktesepleri, koalisyon dönemlerindeki dermansız, bitik, darmadağın Türkiye olanların havsalası bizim birkaç ayda hastane inşa edebileceğimiz gerçeğini almıyor.”

Öte yandan İyi Parti’nin İstanbul il başkanlığı binasına bulundurma ruhsatlı tabancasından çıkan kurşunlar isabet eden inşaat bekçisi dün gün boyu gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Bekçi, güvenliğini sağladığı inşaata hırsızlar girdiğini, onları kovalarken silahını ateşlediğini, kurşunların yanlışlıkla İyi Parti binasına isabet ettiğini söylüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.