Özel’den montajlı, sarı kartlı yerel seçim çağrısı

CHP lideri Özel memleketi Manisa'daki yerel seçimlere dair konuşmasında halkı iktidara 'sarı kart' göstermeye davet etti. Ayrıca Özel geçen seçimde Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu hakkındaki montaj videoyu izlettiğini hatırlattı.

Siyaset 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel, Turgutlu'da halka seslendi.

Seçimlere kısa bir süre kala partilerin çalışmaları son sürat devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel de bugün memleketi Manisa’da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Burada Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ferdi Zeyrek de vardı ve Özel, onun Mimarlar Odası’ndan geldiğini, 40’lı yaşlarının başında olduğunu söyledi. Memnuniyet anketinde istenilen noktada olmayan kimseyi aday göstermediklerini söyleyen Özel, Turgutlu ilçesinde Çetin Akın’ın görevde olduğunu ve üzerine düşeni de yaptığını ifade etti. Turgutlululara sorduklarında Çetin Akın’ın memnuniyet anketinin çok yüksek olduğunu söyleyen Özel, “Bundan sonra da Turgutlu’ya hizmet etmeye devam edecek” dedi.

Türkiye’de her görüşten insanın ekonomik kriz altında ezilen milyonların olduğunu belirten Özel, “Biz bu yüksek enflasyona itiraz ederken, yapılan seçimlerde, 2023 yılında tek haneli enflasyon vaadinde bulunan iktidar partisi 14-28 Mayıs tarihlerinde hem Cumhurbaşkanı adaylarında hem de iktidar partisi milletimizin teveccühü ile iktidarını korudu. Ne diyorlardı, seçimden sonra fiyatlar düşecek. 2023 enflasyon hedefi tek haneliydi, elbette olmayacağı belliydi, ama hızla fiyatların belini kıracağız diyorlardı” dedi.

Binlerce emeklinin 7 bin 500 lira maaş aldığını söyleyen Özel, esnafın durumunun da kötü olduğunu bunların birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade etti. TÜİK’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzmemek için emekliyi, çalışanı perişan ettiğini söyleyen Özel, muhtarlara seslendi: “O yüzden, ben muhtarlarıma şunu hatırlatmak isterim. Genel seçimler insanların siyasi tercihlerine göre oy verdikleri seçimlerdir. Biz genel seçimlerde bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye taliptik. Çok da iyi bir noktaya geldik, ama ikinci turda yüzde 1 buçuk gibi bir oy farkı ile iktidara gelemedik. Gelseydik, bambaşka şeyler olacaktı. Ama bugün etkin bir denetim yapma, sorunları dile getirme ve dört yıl boyunca kim sıkıntı çekiyorsa, sıkıntısını dile getirme boynumuzun borcu.”

Özel Turgutlu’daki buluşmanın fotoğraflarını, “Şikayeti olanları iktidara sarı kart göstermeye davet ediyorum” diyerek paylaştı.

Montaj videoyu hatırlattı

Yerel seçimlerin yaklaştığına ve bunun genel seçimlerden farkına dikkat çelen Özel, geçen seçim döneminde insanların sahte videolarla korkutulduğunu söyledi. 14 Mayıs’taki seçimlerden hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde sahte bir video izletmişti ve o video halkta karşılık da bulmuştu. Videonun gerçek olduğunu düşünen çoğu vatandaş dönemin CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK yöneticileriyle hareket ettiğini düşünmüştü. Hatta Erdoğan daha sonra o videodan gençlere de bahsetmişti ve TRT de sahte videoyu yayınlamıştı. Kılıçdaroğlu ise suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıntılı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

CHP olarak ülkeyi kuran irade olduklarını ifade eden Özel, “İçimizde bir tane bedelli askerlik yapan yok… Kimimiz Kuzey Irak’a gittik, kimimiz Ardahan’a gittik… O yüzden kimse Atatürk’ün kurduğu partinin milliyetçiliğini, vatanseverliğini sorgulamasın. Ama gerçek vatansever, gerçek milliyetçi de emekçisine, emeklisine, çalışanına, gencine sahip çıkan; onları yoksul aç bırakmayan, ele güne muhtaç bırakmayanlardır. Memleketimize hep beraber sahip çıkacağız” dedi.

Turgutlululara seslenen Özel, şikayeti olan herkesi bu seçimde sarı kart göstermeye davet etti. “İyi yönetene destek oluyoruz ve sana bir sarı kart gösteriyoruz, demeye davet ediyorum” diyen Özel, iktidar tüm işsizliğe ve zamma rağmen oylarını korursa kimseye yardımcı olmayacağını söyledi.

Özgür Özel'den gazetecilere sendikalaşın çağrısı: Siz mücadelesini verin biz destekleyelimÖzgür Özel’den gazetecilere sendikalaşın çağrısı: Siz mücadelesini verin biz destekleyelim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.