Ne deprem, ne ekonomi; üç gün kala seçimin gündemi ‘montaj’

Siyasetin gündemi montaj oldu. Kemal Kılıçdaroğlu “Allaha sığınıyorum” dedi. Erdoğan ikinci ‘montaj’ açıklaması yaparak muhalefete yüklendi.

Siyaset 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye ikinci tur seçimlerine giderken siyasetin gündemi montaj oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün katıldığı programda Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili yapılan videolar için “Ama montaj, ama şu, ama bu” sözüne muhalefet sert tepki gösterdi. CHP il örgütleri Ak Parti il başkanlıklarına siyah çelenk koyarken, Kemal Kılıçdaroğlu da Habertürk televizyonunda katıldığı programda Erdoğan’a yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu,“Hayatımın bütün evresinde teröre karşı çıkan birisi için bu kadar ahlaksız, düzeysiz bir iş nasıl yapılabilir. Sahte video üreten kişiye ne denir? Sahtekâr denir değil mi? Devletin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir kişi nasıl sahtekârlık yapılabilir. Allah’a sığınıyorum. Bu kadar iftira, düzeysizlik Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman olmadı. Keşke karşıma gelse de ‘yemin et’ derim, ‘Allah’a inanıyorsun yemin et’ derim. Niye iftira atıyorsun? Kandil’in anahtarı senin cebinde. Telefonlar senin cebinde. Beni suçluyorsan karşıma çıkacaksın karşıma. Kendini erkek olarak görüyorsan er olarak karşıma çıkacaksın. Nedir bu rezalet. Biz bunu hiç düşünmedik. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin bu kadar alçalacağını hiç düşünmedik” dedi.

Kılıçdaroğlu, Hükümetin PKK terör örgütü liderlerinin bulunduğu Kandil ile görüştüğünü vurgulayarak “Kuran’da da yazar ‘aklınızı kullanın’ diyor. Teröristlerin yaptığı konuşma kimin işine yarar? Ben boşuna mı söylüyorum; Kandil’in anahtarı Erdoğan’ın cebindedir diye. Gidip görüştüklerini bilmiyor muyum? Bütün dolaplarını biliyorum” diye ifade etti.

Erdoğan’dan ikinci montaj açıklaması

CHP’nin montaj konusunu gündeminden düşürmemesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da ikinci montaj açıklaması geldi. Sivas’ta dün konuşan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’na alenen oy istediler. Şimdi çıkmışlar bu gerçekleri 5 saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar” dedi.
Hükümet kanadından bir açıklama da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. Kurum, “Montaj, montaj değil. Gerçek, gerçek değil. E zaten gerçekleri herkes biliyor. Gerçekleri bildiğimiz ortamda videonun, veya yayınlanan görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre bir önemi yok. Zaten olanı biliyoruz. Yani tartışılacak konu ne ki” diye konuştu.

İnce’den ince mesaj

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından montaj tartışmasına dahil oldu. İnce, Twitter’dan “Siyaset topluma liderlik etmek, yanlışları düzeltmek, toplumu daha iyisine yönlendirmek için yapılır/yapılmalıdır. Maalesef siyaset dünyamız; FETÖ ve PKK ile örtülü işbirliği ile hazırlanan kumpaslarla, yalan, iftira ve montajlarla kirletilmiştir. Bu işlerin kazananı olmaz, kaybedeni de biz değiliz” ifadelerini kullandı.

CHP’den Ak Parti’ye ‘montaj’ çelengi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Ankara İl Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı, dün saat 17.00’de Ak Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir il başkanlıklarının önüne siyah çelenk bıraktı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Seçim yarışında adil olmayacağınızı biliyorduk. Tüm televizyon kanallarını, TRT’yi arkanıza alacağınızı, sesimizi duyurmamıza devletin tüm imkanlarını kullanarak engel olacağınızı biliyorduk. Miting alanlarımızla ilgili sorun çıkaracağınızı, yasaklarla halka ulaşmamıza engel olacağınızı biliyorduk. Fakat siz bu organize kötülüğü, şeytanı bile utandıracak kadar ileri bir seviyeye taşıdınız. Allah korkusunu, vicdanı, ahlakı, iyi olan her türlü duyguyu bir kenara koydunuz ve içinizdeki kötülüğü sadece bizim değil, Türk milletinin üstüne boca ettiniz” dedi.

Kaftancıoğlu, Ak Parti il binasına siyah çelenk bıraktı.

İmamoğlu: Ben utandım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gündeminde Erdoğan’ın ‘montaj’ sözü vardı. Başahşehir’de halk buluşmasına katılan İmamoğlu, “Akşamki kumpası gördünüz değil mi? Seçim meydanlarında gösterdiği filme ne dedi? ‘Montaj olabilir, uydurma olabilir’. Kendi kendisini ele verdi. Yahu Allah aşkına bir Müslüman, bile bile yalan söyler mi? Bir Müslüman, bir kumpas hazırlar mı? Bir Müslüman, iftirada bulunur mu? Şimdi de itirafını yapıyor. Ben buradan milletime sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar utanılacak bir an hiçbir devlet insanı bu ülkeyi yaşatmamıştır, utanılacak bir an. Benim Genel Başkanımın, Cumhurbaşkanı adayımın seçim videosunun sağına soluna birtakım grupların görüntülerini ekleyerek bunları seçim meydanlarında gösterdi. Evet diyor ‘Montaj da olabilir. Şöyle de olabilir, bant da olabilir, uydurma da olabilir’. Bunu gözümüzün içine baka baka söyledi. Ben utandım, açık söyleyeyim, ben utandım” diye konuştu.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında çok sert ‘montaj’ atışmasıErdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında çok sert ‘montaj’ atışması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.