Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında çok sert ‘montaj’ atışması

14 Mayıs seçimlerinden önce CHP’nin seçim videosunu Kandil’den görüntüler eklenmiş haliyle mitinglerinde izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, o video için “Video çekimleri var. Ama montaj, ama şu, ama bu” dedi. Kılıçdaroğlu’ndan yanıt gecikmedi

Siyaset 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’taki seçimlerden önce yaptığı birkaç mitingde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayının “haydi” isimli seçim videosuna Kandil’deki PKK yöneticilerinin eklenerek değiştirilmiş halini izletmiş, bu gerçekdışı videolar muhalefetin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün TRT’de katıldığı canlı yayında o videoya ilişkin çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önceki son birkaç mitingde kendisini dinlemeye gelenlere söz konusu videoyu “bakın burası çok önemli” diyerek izletmiş, “Bunlara mı bırakacaksınız?” diye sormuştu.

Gazeteci Abdülkadir Selvi’nin “Kim ne ile video çekmiş” sorusuna Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kandil’de video kaydının olduğunu ileri sürdü.

Montaj olduğu bilinen video hakkında Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, Kandil’dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar” dedi. Oluşan sessizliğin ardından Erdoğan, “Ama montaj ama şu ama bu” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Montajcı sahtekar

Erdoğan’ın “montaj” yalanını kabul ettiği anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. O görüntülere ilk tepki o video ile milyonlara yuhlatılan Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu Twitter paylaşımında, Erdoğan’ın o açıklamasını gösteren videoyu alıntılayarak “Montajcı sahtekar” yazdı.

İmamoğlu: Canlı yayın itirafı

Erdoğan’a bir tepki de Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti. Bir müslümana asla yakışmayan bu iftira ve kumpas kampanyası ayaklarına dolandı. Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek.”

Özel: Suçüstü yakalandın Tayyip Bey!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Erdoğan’ın açıklamalarının ardından muhalefetten en sert tepki gösteren isimlerdendi. Özel, Erdoğan’ın açıklama yaptığı videoyu alıntılayarak “Dünya siyaset tarihinin en büyük yalanını devlet televizyonunda utanmadan sahiplenen kişiden cumhurbaşkanı olmaz. Suç üstü yakalandın Tayyip Bey!!! Seçim kazanabilmek için bu kadar adice bir kumpasa alçakça bir yalana sarılacak kadar acizsen sen bir zavallısın…” diye yazdı.

İki ittifak arasındaki ‘terör’ savaşı kızışıyorİki ittifak arasındaki ‘terör’ savaşı kızışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.