Kılıçdaroğlu Giresun ve Kocaeli’den seslendi: Masanın altı üstü yok

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Giresun ve Kocaeli'de halka seslenerek iktidara gelirlerse yapacakları projeleri anlattı. Savunma sanayiinin milli politika olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi yapacaklarını tekrar etti.

Siyaset 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün hem Giresun’da hem de Kocaeli’de halka seslenerek 14 Mayıs’taki seçimlere ilişkin mesajlar verdi. İlk durağı olan Giresun’da çay ve fındığın Karadeniz için önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sen her şeyi dolara bağladın, o zaman fındığı da dolara bağlayalım. Kilosu 4 dolar” diyerek fiyat verdi.

“Şimdi hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler” diyen Kılıçdaroğlu, “Yok öyle, yok böyle, yok masanın altı yok üstü. Terör bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın teröre karşı durmayan insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz” dedi.

Daha sonra Kocaeli’ye geçen Kılıçdaroğlu’na burada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de eşlik etti. Akşener’in buradaki kısa konuşmasının ardından sözü alan Kılıçdaroğlu, “Kocaeli’de de bütün Türkiye’de bunu yapacağız. Gençler dersime iyi çalıştım. Buraya gelirken notlarıma baktım. Kocaeli’de ilk kez sandığa gidip, ilk kez oy kullanacak gençlerin sayısı 117 bin 510 kişi. 117 bin 510 gence sesleniyorum. Sizler demokrasi istiyor musunuz?” diye sordu.

Şehit ailelerine ÖTV’siz araç imkanı sağlayacaklarını tekrarlayan Kılıçdaroğlu, savunma sanayiinin milli politika olduğunu söyledi ve “Gazi Mustafa Kemal savunma sanayini kurmak için Kırıkkale’de küçük bir köyde Entegre Savunma Sanayi’ni kurdu. Daha sonra rahmetli Ecevit ve Özal dönemlerde savunma sanayi fonu kuruldu. HAVELSAN’lar o dönemlerde kuruldu. Bunların her birisi bizim iftihar ettiğimiz değerli kurumlar. Bugün İHA’lar, SİHA’lar yapılıyor. Hiçbir itirazımız yok” dedi ve Atatürk Havalimanı’nı Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde ise ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli video serisinin 5’incisini yayınladı. Bir projesinden daha bahseden Kılıçdaroğlu, depremin yıktığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Dünya ticaretinin yüzde 80’ini denizcilik sektörü taşıyor. Dünyada ticaret hacmi her geçen gün büyüyor. Türk armatörleri ise büyük taşıma kapasiteli gemi siparişlerinin ancak yüzde 15’ini tersanelerimizde inşa edebiliyorlar. Çünkü büyük tonajlı gemi siparişlerini karşılayabilecek tersanelerimiz yok. İşte bu yüzden Türk gemi inşa sanayisini geliştirmemiz ve dünya pazarlarında söz sahibi olmasını sağlamamız gerek. 200 bin DWT ton büyüklükteki gemilerin motorundan gövdesine kadar bütün parçalarını Türkiye’de üreteceğiz” dedi.

Akdeniz bölgesinde kuracakları tersanenin diğer tersanelerle orantısız rekabet etmemesi için belirlenen büyüklükteki gemilerin üretimini kabul etmeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan yayınladığı video şu şekilde:

TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladıTEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.