Özel’den İyi Parti’ye ‘yerel ittifaklar’ için açık kapı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler için ittifaka da işbirliğine de kapıyı kapatan İYİ Parti için umutlu konuştu: ‘Daha da umudumu kaybetmiş değilim. İttifak o geniş kapsamda olmaz ama yerele yetki verebilirim.’

Siyaset 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlarken gündemin sıcak başlıklarına değindi.

Yeni Parti Meclisi’nde partinin tüm renklerinin yansıtıldığını söyleyen Özel, “Parti meclisi listesine baktığımızda geçmişten hiçbir isim yok. Benim dışında hiçbir isim yok. Kamuoyunda çok tartışılan isimler vardı. Bunların 18’i bizi desteklemiyordu, 7’si bizi destekliyordu. 7 isim hiçbir görev talep etmeyeceklerini bize belirtmişlerdi. PM listesine baktığımızda gençleri, kadınları, örgütümüzü göreceksiniz. PM listesine baktığımızda yaş ortalaması 43. Ben 49 yaşındayım. PM içinden seçtiğimiz gölge kabinemiz var” dedi.

Küskünlere ‘baba ocağı’ çağrısı

Özel, partiye küskünlere de kapılarının açık olduğunu söyledi ve genel bir çağrı yaptı:

“Ben baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum. Çağrı aslında siyaset yapmaktan çok baba ocağına gelmek ve orada hangi işin ucundan tutulacaksa o işin ucundan tutmak. Benim dediğim gelin şu görevi alın, bu görevi alın değil. Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık. Bu evin kapıları kimseye şartlı açılmaz. Kapılar açılır, kapıdan içeri girerken üye olursunuz. Baba ocağının tapusu Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.

İnce-İmamoğlu görüşmesine mesafeli yanıt

Hafta başında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu özel bir görüşme yaptığı basına yansımış, İnce, İstanbul’da İmamoğlu’na destek vereceklerini açıklamıştı. İstanbul’da İmamoğlu’nun kazanması karşılığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının kendisine teklif edileceğine dair iddialar sorulduğunda ise İnce, “Benim de kulağıma geldi” diye yanıtlamıştı.

Dün, bu görüşmeler Özel’in de gündemindeydi: Muharrem Başkan ile telefon mesajlaşması yaptık. Ekrem Başkandan randevu istemiş. Bizim Ekrem Başkanla ilişkimiz, birbirimizin bilmesi gereken ne varsa birbirimize söylüyoruz. Ekrem Başkan ‘İnce randevu istiyor’ deyince ‘Ben de siz kamu görevlisisiniz, mutlaka konuşacağı önemli şeyler vardır’ dedim. İzmir meselesini Ekrem Bey de söyledi. Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm. Muharrem Bey’in de böyle bir talebi olduğu düşünmüyorum. Bu tartışma ne maksatla yapıldı, bilmiyorum.”

‘İzmir için Ekrem Başkan’ın dediği bir şey yok’

“İmamoğlu ile biz İstanbul konuşuyoruz ve İstanbul’u yeterince konuşamıyoruz” diyen Özgür Özel, İzmir’e dair henüz net bir karar olmadığını, kararın memnuniyet anketinden sonra verileceğini söyledi: Özgür Başkanımız da seçilmiş il başkanımız. En iyi sonucu almak için titiz çalışmamız gerekiyor. Bazen Ekrem Başkandan şöyle telefonlar geliyor ‘Falanca ilden eski bir milletvekili benle görüşmek istiyor ne yapayım?’ dedi. ‘Siz belediye başkanısınız, elbette görüşün’ dedim. Ekrem Başkanın İzmir ile ilgili bir şey söylediği yok. Bizim bir şey dediğimiz yok. Memnuniyet anketini yaparız, anket olumlu ise başkanımızla devam ederiz.

Kılıçdaroğlu ile aday ismi konuşulmamış

Özel ayrıca Kılıçdaroğlu ile son görüşmelerinde herhangi bir il ve aday konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

Memleket Partisi’nin CHP’ye katılma iddialarına ilişkin ise Özel, “Kapımız açık” dedi.

CHP Lideri’nin “İYİ Parti ile ittifak talebiniz reddedildi, ne hissediyorsunuz” sorusu üzerine umutlu bir yanıt vermesi dikkat çekti:

“Gayet iyi hissediyorum, ben üstüme düşeni yaptım. Türkiye bizden fedakârlık, iş birliği bekliyor o açıdan ben bir umut bekledim hala daha da umudumu kaybetmiş değilim. İttifak o geniş kapsamda olmaz ama yerele yetki verebilirim.”

Özel’den İYİ Parti’nin kararı sonrası yerel seçim çıkışı: Milletimizle ittifak yapacağızÖzel’den İYİ Parti’nin kararı sonrası yerel seçim çıkışı: Milletimizle ittifak yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.