Burak Yılmaz’ın hikayesi… Fortuna Sittard’a bir garip veda!

Burak Yılmaz, 3-1 kazanılan Groningen maçından sonra Instagram'dan paylaştığı hikayede Fortuna Sittard'dan ayrıldığını açıkladı. Hollanda basınına göre Burak Yılmaz alacaklarının gecikmesinden dolayı böyle bir karar aldı.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Burak Yılmaz'ın kariyerine nasıl yön vereceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Sezon başında Burak Yılmaz çoğu kişiyi şaşırtan bir karar alarak Fortuna Sittard’la 2 yılı oyuncu, 3 yılı teknik heyet için olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladı. Hollanda ekibiyle başarılı maçlar çıkaran Yılmaz, 25 karşılaşmada 9 gol attı. Hafta sonu Fortuna Sittard, Groningen’i 3-1 yenerek 32 puana yükseldi ve ligde 11. sıraya çıktı. Takım küme düşme bölgesinden uzaklaşsa da taraftarın ıslıkladığı Burak Yılmaz için işler yolunda gitmiyordu.

Burak Yılmaz Hollandalıları övdü, bazılarını suçladı: Bu kadar mı kötüsünüz!Burak Yılmaz Hollandalıları övdü, bazılarını suçladı: Bu kadar mı kötüsünüz!

Gece Instagram hesabından bir hikaye paylaşan Burak Yılmaz, sarı-yeşilli ekibe lig bitimine 7 hafta kala veda etti. Yılmaz, “Değerli Fortuna Sittard ailesi ve güzel taraftarları, sizin için oynamak büyük bir mutluluktu. Her şey için teşekkürler” dedi.

Biri Hollanda bir Türkiye’den iki iddia

Hollanda basınından The Telegraf, Burak Yılmaz’ın alacaklarının gecikmesinden bıktığı ve bu sebeple takımdan ayrılmak istediğini yazdı. Türkiye BeIN Sports’un haberine göreyse Burak Yılmaz, Fortuna Sittard’ı ligde tutma sözünü yerine getirdi ve takımdan ayrıldı. Yılmaz’ın futbolculuk kariyerini sürdüreceği de haberde belirtildi. Hangi iddia doğru olursa olsun şu gerçek Burak Yılmaz’ın Eredivisie günleri bu sezon için bitmiş gözüküyor.

Hollanda'da duygusal gece! Burak Yılmaz ağladı, Oğuzhan Özyakup 'Türkiye için dua et' dediHollanda’da duygusal gece! Burak Yılmaz ağladı, Oğuzhan Özyakup ‘Türkiye için dua et’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.