Al-Hilal’den Messi’ye tarihi teklif… Böylesi görülmedi!

Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal Messi için yıllık 400 milyon euro'luk bir teklif yaptı!

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Al-Ahli'den Messi'ye akıl almaz teklif

Son günlerde hem Messi’nin PSG’den ayrılacağı haberleri hem de Barcelona’nın gözde oyuncuyu geri getirmek için kesenin ağzını açacağı haberleri ayyuka çıkmıştı. Ünlü gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre ise Suud temsilcisi Al-Hilal Messi’yi kadrosuna katmak için ciddi bir miktarı gözden çıkarmış durumda.

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Nassr geçtiğimiz aylarda Ronaldo’yu kadrosuna katmış ve spor dünyasının gündemine oturmuştu. Al-Nassr’ın ligdeki ciddi rakiplerinden Al-Hilal söz konusu hamleyi gölgede bırakmaya aday bir girişimin peşinde.

PSG ile işler çıkmazda, Barça peşinde

Leo Messi, son günlerde gelen haberlere göre PSG ile yaptığı kontrat görüşmelerinde aşama kaydedemedi. L’Equipe’in dün yayınladığı haberde Messi’nin maaşında indirime gitmediği sürece tüm kapıların kapandığı belirtilmişti.

Lionel Messi, PSG’nin oynadığı son lig karşılaşması olan Lyon maçında bazı taraftarlar tarafından yuhalanmıştı.

Öte yandan Messi için Barcelona’nın düğmeye bastığı da iddialardan biri. Romano’nun yaptığı haberde de belirtildiği üzere Barça, finansal fair-playin müsaade ettiği ölçüde Messi’nin peşine düşecek.

Messi'yi de yuhalarlar!Messi’yi de yuhalarlar!

Öncelik Avrupa

Haberde ayrıca Messi’nin önceliğinin Avrupa olduğu da vurgulanıyor. Herkesin ağzını açık bırakacak bir teklif yapıldığı ortada ancak Leo Messi’nin kariyerinin bu aşamasında hala Avrupa liglerinden birinde ve haliyle Avrupa kupalarında iddialı olmak istemesi yadırganacak bir husus değil.

Cristiano Ronaldo pole pozisyonda! Sözleşmede özel maddeCristiano Ronaldo pole pozisyonda! Sözleşmede özel madde

Ronaldo’nun rakibi olur mu?

Öte yandan Messi’nin Suudi Arabistan’la ülkenin marka yüzü olarak çeşitli anlaşmaları bulunuyor. 2030 Dünya Kupası’nın ev sahipliği için son derece iddialı konumda bulunan ve bu konuda yatırımlarına devam eden ülke için Messi transferi büyük bir önem taşıyor.

Al-Hilal Suudi Arabistan Ligi’nde an itibarıyla 21 maçta topladığı 45 puanla 3. sırada. Lider Ittihad’ın 22 maçta 53 puanı bulunuyor. Cristiano Ronaldo’yu kadrosunda barındıran Al-Nassr ise 22 maçta topladığı 52 puanla 2. sırada. Öte yandan Al-Hilal kadrosunda Moussa Marega, Odion Ighalo, Luciano Vietto gibi isimleri barındırıyor.

Messi’nin yeni takımının hangisi olacağını önümüzdeki aylarda öğreneceğiz fakat Messi-Ronaldo rekabetinin Suudi Arabistan Ligi’nde devam etme ihtimali dahi kulağa enteresan gelmiyor değil.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.