Messi’yi de yuhalarlar!

Paris Saint Germain'de işler iyi gitmiyor. Taraftar sözleşmesini yenilemeyen Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi'ye tepki gösteriyor. Messi için eski kulübü Barcelona'nın devrede olduğu söyleniyor.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PSG'de Lionel Messi defteri resmen kapandı.

Günümüzde futbol sahalarında en olmayacak şeylerden biri ne deseniz herhalde tarihin en iyi oyuncularından birinin yuhalanması denir. Fakat olmaz denilen olmaya, PSG taraftarı Messi’ye tepki göstermeye devam ediyor. Ligue 1 lideri PSG’nin, Dünya Kupası arasından sonraki düşüşü sürüyor. Başkent ekibi son olarak ligde kendi evinde Lyon’a 1-0 yenildi. Dünya Kupası öncesi 22 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalayan takım, dönüşte oynadığı 18 maçın 7’sini kaybetti. PSG, ligde 66 puanla lider ancak 9 maç kala takipçileri Lens ve Marsilya ile aradaki puan farkı 6’ya düşmüş durumda.

PSG cepten yiyor! Lyon'a da yenildilerPSG cepten yiyor! Lyon’a da yenildiler

PSG’nin bu negatif performansı sergilediği süreçte Bayern Münih’e Şampiyonlar Ligi son 16 aşamasında elenmesi ve ligde puan farkını açamamış olması taraftarın takıma bakışını olumsuz etkiliyor. Bilhassa Neymar’ın sakatlığından sonra oyunun bu kadar negatif yöne meyletmesi ve üst üste kayıpların gelmesi de yapılan yatırımın karşılığını bulamaması sonucuyla birleşip baş ağrıtıyor.

Son olarak Lyon maçı öncesi adının anons edildiği esnada Lionel Messi’nin yuhalanması tepkilerin ne derece büyük olduğunu kanıtlar nitelikte. Aynı bir grup taraftarın lehine tezahüratlarda bulunduğu Messi, bu günlerde PSG ile sözleşme yenileme görüşmeleri yapıyor. Fakat tecrübeli yıldızın peşindeki tek takım PSG değil. Messi’nin eski evi Barcelona da yıldızını geri almak için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor. Söylentilere göre Başkan Joan Laporta önderliğinde Barcelona, Messi için büyük sponsorlarla görüşmelere başlamış durumda.

Arjantin'e sanki Messi değil mesih geldi!Arjantin’e sanki Messi değil mesih geldi!

Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda eden ve UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Manchester United’a elenen Barça, La Liga’da en yakın rakibi Real Madrid’in 12 puan önünde lider konumda. Negreira davasının da lehine sonuçlanması ve FIFA sürecinin başlamasıyla beraber Barcelona’da tek odak Messi’nin dönüşü gibi görünüyor. Lionel Messi’nin yeni sezonda adresinin neresi olacağı belli değil. Ancak Barcelona’ya dönüş, Arjantin’le beraber dünya üzerinde Messi’nin yuhalanmayacağının garanti olduğu iki yuvadan birine dönüş anlamına gelebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.