Lionel Messi kavga etti ama Arjantin’i kurtaramadı!

Uruguay'ın 2-0 kazanarak Arjantin'in 14 maçlık serisini bitirdiği maçta Lionel Messi kavgaya karıştı. Brezilya'da düşüş sürüyor. İşte Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde yaşananlar...

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Lionel Messi'nin yaptıklarından sonra kırmızı kart görmemesi tartışma konusu oldu.

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde mücadele eden Arjantin ile Uruguay, 5’inci haftada karşı karşıya geldi. Estadio Alberto Jose Armando Stadyumu’nda oynanan zorlu mücadeleyi Uruguay 2-0 kazanmayı başardı. Maçın 19’uncu dakikasında çıkan kavga geceye damga vurdu.

Mücadelenin 19’uncu dakikasında sahada gerginlik yaşandı. Bir pozisyonun ardından Uruguay’dan Olivera ile Arjantin’den De Paul birbirine girdi. Kavgaya Lionel Messi ve Mac Allister da karışında olay büyüdü.

Messi, Olivera’ya dirsek attı, boğazını sıktı

Sakinliği ile bilinen Lionel Messi, De Paul ile tartışan Olivera’ya dirsek attı ve boğazını sıktı. Arjantinli 10 numara bu hareketi sonrası kırmızı kart görmedi. Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Messi, “Genç oyuncular, büyüklerine karşı saygı duymalı. Bu oyun her zaman büyük bir saygıyla oynandı. Gençlerin bazı şeyleri öğrenmeleri gerekiyor” dedi.

Altın Top Messi'ye, teselli ödülü Haaland'aAltın Top Messi’ye, teselli ödülü Haaland’a

Arjantin’in 14 maçlık serisi sona erdi

Uruguay, 41. dakikada Ronald Araujo ve 87. dakikada Darwin Nunez’in golleriyle karşılaşmayı 2-0 kazandı ve Arjantin’in 14 maçlık yenilgisizlik serisi sona erdi. Beş maçta dört galibiyet, bir yenilgi alan Tangocular, 12 puanla zirvede yer aldı. Elemelerde üçüncü galibiyetini alan Uruguay ise bir beraberlik ve bir yenilgiyle puanını 10’a yükseltti. Uruguay beş  hafta sonunda Arjantin’in arkasında ikinci durumda bulunuyor.

Brezilya berabere kaldı, siniri Neymar'dan çıktıBrezilya berabere kaldı, siniri Neymar’dan çıktı

Brezilya’da düşüş sürüyor

Gecenin diğer önemli maçında Kolombiya, Brezilya’yı konuk etti. Sambacılar, 4. dakikada Gabriel Martinelli öne geçmesine karşın 75 ve 79’da Luis Diaz’ın gollerine mani olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Diğer maçlarda Venezuela ile Ekvador; Şili ile Paraguay 0-0 berabere kaldı. Bolivya ise konuk ettiği Peru’yu 2-0’la geçti. Bu sonuçların ardından puanını dokuza çıkaran Kolombiya, üçüncü, sekiz puana ulaşan Venezuela dördüncü sıraya yükseldi. Brezilya ise yedi puanla beşinci basamakta. Alı ve yedinci sıradaki Ekvador ile Paraguay’ın beş puanı var. Güney Amerika’da ilk altıda yer alan takımlar direkt olarak Dünya Kupası’na gidecek. Yedinci takımsa play-off oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.