Ünal Karaman’dan Berat Albayrak mesajı: Yaşadığımız şeyleri konuşurum

İYİ Partili milletvekili aday adayı Ünal Karaman, Trabzonspor’u çalıştırdığı dönem Berat Albayrak ile yaşadığı iddia edilen polemik için “Albayrak isterse yaşadıklarımızı konuşurum” dedi.

Siyaset 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bugünlerde memleketi Konya’da İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı için için çalışma yürüten eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, Trabzonspor’u çalıştırdığı 2019-2020 sezonunda dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yaşadığı iddia edilen polemik ile ilgili konuştu.

Karaman o sezon Trabzonspor ile başarılı sonuçlar alıyordu. Ancak Karaman ani bir kararla görevden alındı. Ayrılığın arkasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaşadığı sözlü tartışmanın olduğu iddia edildi. İddiaya göre Denizlispor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında Albayrak, başarılı teknik adama “Bu nasıl futbol hoca?” diyerek tepki gösterdi. Karaman ise Albayrak’a “Bu nasıl ekonomi diye biz size soruyor muyuz?” şeklinde yanıt verdi ve bu diyalog nedeniyle Karaman görevden alındı.

Ünal Karaman ve Gökhan Zan İyi Parti rozeti taktıÜnal Karaman ve Gökhan Zan İyi Parti rozeti taktı

İYİ Parti’nin 22 Mart’ta yapılan grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in rozetini takarak milletvekili aday adaylığını duyurduğu Karaman memleketi Konya’da basın ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada Karaman’a Berat Albayrak ile yaşadığı iddia edilen polemik soruldu.

Karaman, Berat Albayrak hakkında ise “Ben polemikler üzerinden siyaset yapmak istemiyorum. Sayın Berat Albayrak o yaşanılan şeyleri konuşmak isterse, ben de yaşadığımız şeyleri konuşurum. Benim şimdilik önceliğim milletvekili olarak meclise girip milletimizi ve partimizi temsil etmek. Beni polemiklerin içine çekmeyin” diye konuştu.

Karaman’ın iftardaki bir diğer dikkat çeken açıklaması ise geçmişte milletvekilliği için teklif aldığı partilerle ilgili oldu. Karaman, “Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’den teklif aldım. Ama şimdi İYİ Parti’nin teklifini kabul ettim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.