Andorra’ya bu kez hükmen yenildik! Cezalı oyuncu skandalı

U19 Kadın Milli Futbol Takımı, 4-0 kazandığı Andorra maçını cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle hükmen kaybetti.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
U19 Takımımız cezalı oyuncu oynattı, masada kaybetti

Tarihler 19 Kasım 2019’u gösterdiğinde Ümit Milli Takım 2021 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri 3. Grup maçında Andorra’ya 2-0 kaybetmiş ve şoku yaşamıştı. O zamanlarda malum mağlubiyet spor basınında çokça tartışılmıştı. Zira Andorra’nın A takımı elemelere son torbadan girmesiyle ve kaba tabirle averaj takımı olmasıyla ünlüydü.

Bu maçtan yaklaşık iki ay önce bu kez A Milli Takım, EURO 2020 elemeleri kapsamında Vodafone Park’ta Andorra’yla karşılaşmış, sürpriz bir puan kaybından 89. dakikada Ozan Tufan’ın golüyle kurtulmuştu. Ümit Milli Takım o kadar şanslı değildi. Kısacası Andorra, 2 ay arayla adeta Türk futbolunun başındaki bela oluvermişti.

Fenerbahçe'den iddia: Otobüs saldırısının failleri bulundu, üstü kapatıldıFenerbahçe’den iddia: Otobüs saldırısının failleri bulundu, üstü kapatıldı

Önce fark sonra hüsran

Bu kez durum biraz daha farklı. U19 Kadın Milli Takımımız, UEFA U19 Avrupa Şampiyonası 2. Tur maçında cumartesi günü Andorra’yı 4-0’la geçti.

Ancak maçta cezalı oyuncu oynattığı ortaya çıkan U19 Milliler daha sonra hükmen mağlup sayıldı. Turnuvada B Ligi’nde bulunan milliler, Salı günü karşılaştığı Litvanya’yı 1-0 mağlup etmiş ve ikide iki yapmıştı.

Milliler’in Andorra karşısındaki gollerini Rojin Polat, Tuana Yılmaz ve Mine Yılmaz (2) kaydetmişti. Fakat maç, milli takımımızın cezalı oyuncu oynatması sebebiyle hükmen aleyhimize ilan edildi.
Milliler, 7 Nisan cuma günü gruptaki üçüncü maçında Moldova ile karşılaşacak. Türkiye, grubunu lider tamamlaması halinde A Ligi’ne yükselecek. Şayet liderliği 3 puan veya daha az bir farkla kaçırırsa da bir Andorra anısı daha Türk futbol tarihine negatif bir şekilde kazınmış olacak.

İspanya bunu konuşuyor! Futbolcuyu bıçakla öldürdülerİspanya bunu konuşuyor! Futbolcuyu bıçakla öldürdüler

İşte U19 Milli Takımımızın kadrosu:

Kaleciler: İlayda İçier (VFR Warbeyen 1945), Aylin Nur Yıldırım (Grasshopper Club Zürich), Tuğba Demir (ALG Spor)

Defans: İlayda Cansu Kara (Fenerbahçe), Hiva Lorin Beyaztepe (FC Viktoria 1889 Berlin), Nazlı Örnek (Wultz Fatih Karagümrük), Yuna Demir (SV Hegnach), Narin Yakut (Fenerbahçe), Beyza Semercioğlu (Ankara Bşb. Fomget GSK)

Orta Saha: Rojin Polat (Sydney University Football Club), Tuana Yılmaz (Dudullu), Tülin Kuyucak (Beşiktaş JK Vodafone Futbol Takımı), Sara Temel (Fortuna Sittard), Lina Titiz (AS Saint Priest), Şevval Dursun (Wulfz Fatih Karagümrük), Tuana Gayretli (SGS Essen), Arzu Akkurt (Galatasaray Petrol Ofisi Futbol Takımı), Julia Gökçe Torsell Oğuz (Jitex BK), Tülin Balur (Bitexen 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü), Berfin Elif Ceylan (Konya Belediye Spor), Sena Akyürek (Stabaek JF)

Forvet: Mine Yıldız (Beylerbeyi Spor A.Ş Pendik Çamlık Spor Kulübü), Aleyna Ata (Kocaeli Bayan Futbol Kulübü), Yasemin Sarı (Doğuş Gold Gaziantep Asya Spor)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.