Kasımpaşa’nın duran topu Trabzonspor’u vurdu

Kemal Özdeş yönetiminde ilk maçına çıkan Kasımpaşa, Orhan Ak’ın istifası sonrası İhsan Derelioğlu yönetiminde mücadele eden Trabzonspor’u Mounir Chouiar’ın serbest vuruştan ve Valentin Eysseric’in penaltıdan attığı gollerle 2-0 mağlup etti.  

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kasımpaşa duran toplarla güldü

Trabzonspor salı günü Ankaragücü deplasmanında son sezonların en kötü 45 dakikalarından birini oynayarak Türkiye Kupası’na veda etti. Kupadan elenen Karadeniz ekibinde teknik direktör Orhan Ak istifasını verdi. Geçici antrenör İhsan Derelioğlu yönetiminde ilk maçına çıkan bordo-mavililer, üçüncü Kemal Özdeş döneminin ilk mücadelesine çıkan Kasımpaşa’ya konuk oldu.

Kasımpaşa, 29. dakikada Mounir Chouiar’ın serbest vuruştan bulduğu enfes golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Rakip kalede etkili olmak zorlanan Trabzonspor, her ne kadar topa daha fazla sahip olsa da kalesinde daha fazla şut gören taraftı. 75. dakika içinde Mamadou Fall, Trabzonspor ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem Burak Şeker Stefano Denswil’in yaptığı hareket sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Valentin Eysseric skoru 2-0’a getirdi.

İddaa ilan etti: Galatasaray şampiyon gibiİddaa ilan etti: Galatasaray şampiyon gibi

Trabzonspor bu sonuçla beraber son 7 resmi maçında 5. mağlubiyetini aldı. Avrupa kupaları için iddialı bir konumda olmak isteyen Karadeniz ekibi, 27. maçını oynadı ve 44 puanda kaldı. Kasımpaşa ise üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 32’ye yükseltti ve bir maç fazlasıyla Sivasspor’un önüne geçerek 10. sıraya yükseldi.

Özdeş’ten öz eleştiri

Takımıyla birlikte çıktığı ilk maçta galibiyet sevinci yaşayan Kemal Özdeş, maç sonrası açıklamalarında takımının oyunuyla alakalı öz eleştiri yaptı. Özdeş, “Bizim için önemli bir 3 puan. Zamanında alınmış bir 3 puan. Yukarı bakmak istiyoruz. Böyle bir isteğimiz ve arzumuz var. Bu kulübün vizyonuna uygun oyunlar oynamak gerekiyor. Hem de bulunduğumuzdan üstlere çıkmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Maça baktığınızda ilk yarı ve ikinci yarı ayrı hikayeleri olan bir maç. İlk yarı biraz daha topa sahip olduk. Ama geniş alanda çok çabuk bu topu kullanma isteğimiz bize kayıplar yaşattı. Geniş alanda dönmeyen Trabzonsporlu oyuncuların bize tehlike yaratmasına neden oldu. Hiç istemediğimiz bir oyundu. Bu hem ilk yarı, hem ikinci yarı gerçekleşti. Trabzonspor, ikinci yarıya farklı formatla başladı. Bizim defansif kurgu yapmamız gerekiyordu. İkinci yarıda Trabzonspor’un bizim birinci bölgemizde baskısı söz konusuydu. Birinci bölgeyi savunmamız iyiydi. Ama bugün oyun olarak istediğimiz oyunu oynayamadık. Çok önemli 3 puan aldık” dedi.

Derelioğlu’ndan stres ve gerginlik açıklaması

Geçici olarak Trabzonspor’un başında olan İhsan Derelioğlu, oyuncuların üzerinde uzun zamandır kazanamamanın verdiği bir gerginlik olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Üzgünüz. iki tane üst üste aldığımız mağlubiyetten sonra bu bizim için fırsattı. Oyunu çok fazla değerlendirmek istemiyorum. Trabzonspor, oyunu dengede de getirse, maçı çevirme anlarını becerememiş olsa da, normalde daha dominant, daha baskılı, rakibi çok daha fazla zorlayan bir ekip olmalı. Çocukların üzerinde bu yenilgilerin, uzun zamandır kazanamamanın verdiği stres ve gerginlik var. Bazen istedikleri halde bazı şeyleri düzeltme şansları olmuyor.”

Derelioğlu’ndan stres vurgusu

Visca’nın sakatlığı ciddi olabilir

İkinci yarının başında oyuna dahil olan ve 66. dakikada sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak durumunda kalan Edin Visca hakkında konuşan Derelioğlu, “Edin Visca’nın zaten maç öncesinde yorgunluk problemi vardı. Belli bir süre kullanmak zorundaydık. Ama girer girmez şanssızlık yaşadı, adale problemi. Şu anda çok net bir bilgi veremeyiz. Ama bir adale problemi olduğu için çok hafif bir sakatlık gibi görünmüyor. 1-2 gün içinde netleşir. Trabzonspor için önemli bir oyuncu. Çıkması büyük şanssızlık” dedi.

Siopis’ten özür

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor’un Yunan oyuncusu Manolis Siopis de “Maç hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum. Kulübümüzün içinde bulunduğu durum çok zor. Bu durumu tersine çevirmek için çalışıyoruz. Maç hakkında söyleyebileceğim tek şey, buraya gelen ve bizi destekleyen taraftarımızdan özür diliyorum” diye konuştu.

Manolas Siopis taraftardan özür diledi

“Trabzonspor’un durumunu biliyorduk”

Trabzonspor’un geçtiği zorlu sürecin farkında olduklarını belirten ikinci golün sahibi Valentin Eysseric şunları söyledi: “Trabzonspor’un karmaşık bir dönemden geçtiğini biliyorduk. Elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerektiğinin farkındaydık. Kulüp için çok kritik bir maçtı. Ümraniyespor maçından daha iyi bir oyun ortaya koyarak ihtiyacımız olan 3 puanı aldık.”

Trabzonspor'un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe...Trabzonspor’un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.