Meksika’da bir garip olay… Hem kırmızı verdi hem diz attı

Club America ve Leon’u karşı karşıya getiren Liga MX mücadelesinde hakem Fernando Hernandez, Lucas Romero’nun kasıklarına diz attı. Hakeme 12 maç men cezası verildi.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hakeme itiraz, hakemin üstüne yürüme ve hatta sinirlerine hakim olamayıp hakeme şiddet uygulama futbol sahalarında görülmeyen şeyler değil. Çok değil iki gün önce Aleksandar Mitrovic, hakem Chris Kavanagh’ı ittiği için 8 maçlık cezaya çarptırıldı.  Söz konusu olay, Engin Baytar’ın 2012 Süper Kupa maçında Cüneyt Çakır’la girdiği kavgayı hatırlattı.

Mitrovic’e dev ceza... Engin Baytar’ı hatırlattıMitrovic’e dev ceza… Engin Baytar’ı hatırlattı

Şimdi hatırladığınız bütün benzer olaylardaki aktörlerin yerlerini değiştirin ve kafanızda sahneyi yeniden canlandırın. İşte kafanızda canlanan sahnenin gerçeği Meksika’da yaşandı. CONCACAF Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren iki ekip Club America ve Leon’un karşı karşıya geldiği mücadelede maçın hakemi Fernando Hernandez, sinirlerine hakim olamadı ve Lucas Romero’nun kasıklarına diz attı.

Hernandez, Jaine Barreiro’ya sarı kart gösterdikten sonra Romero itiraz için hakemin üstüne yürüdü, buna karşılık Hernandez de eşi benzeri görülmemiş bir tepki vererek Romero’nun kasıklarına diziyle vurdu. Meksika Tahkim Kurulu, olay üzerine yaptığı açıklamada: “Liga MX’in 13. haftasında oynanan America – Leon mücadelesi esnasında Fernando Hernandez’in yaptığı hareketle ilgili Hakemler Kurulu tarafından inceleme başlatılmıştır. Karar halka açık şekilde paylaşılacaktır” denildi.  O ceza dün itibarıyla belli oldu.

12 maç men edildi

Disiplin Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre hakem Hernandez 12 maçlık bir ceza aldı. Hernandez, “Taraftarlardan ve herkesten özellikle de Romero’dan özür diliyorum. Ona veya bir başka oyuncuya saldırmak istemem. Bunun farkındayım ve Disiplin Kurulu’nun verdiği karara uyuyorum” dedi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Romero da “Elbette hakemler de insan. Onlar da hata yapabilir ve bu hatalar sonuç olarak yanlış anlaşılmalarla yanlış sonuçlara yol açabilir” diye konuştu.

Juventus kaçtı, Inter son dakikada yakaladı! Kırmızılar havada uçuştuJuventus kaçtı, Inter son dakikada yakaladı! Kırmızılar havada uçuştu

Maçın ardından yaşanan olaylarla alakalı Romero iki, her iki takımın teknik direktörü de yine ikişer maç cezaya çarptırıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.