Türkiye’nin Euro 2028 ve Euro 2032 adaylığı resmileşti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları’na ev sahipliği yapması için adaylık dosyasına imzayı attı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Euro 2028 ve 2032 için başvuru yapıldı!

Türkiye, Euro 2028 ve Euro 2032’i düzenlemek adına son adımı attı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun imzalayarak Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği dosya, 12 Nisan 2023 tarihinde UEFA’ya sunulacak.

Söz konusu dosyanın içinde Türkiye’nin ev sahibi olması halinde turnuvada kullanılacak stadyumlar, stadyumların bulunduğu şehirler, ulaşım ağları, konaklama gibi hizmetlerin ayrıntılarına varana kadar birçok detay yer alıyor. UEFA, bu iki turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeyi ekim ayında açıklayacak.

Andorra’ya bu kez hükmen yenildik! Cezalı oyuncu skandalıAndorra’ya bu kez hükmen yenildik! Cezalı oyuncu skandalı

“Dünyanın en önemli spor destinasyonlarından”

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada Türkiye’nin bu tarz organizasyonları yapmak için ihtiyacı olan her şeye sahip olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: “Ülkemiz tesis noktasındaki atılımlarını, bilimsel metotlarla birleştirerek birçok branşta dünyanın zirvesinde yer alan sporcular yetiştiriyor. Türkiye bir spor ülkesidir. Başarımız sadece sahayla sınırlı değil. Özellikle uluslararası organizasyonlar noktasında çıtayı en yükseğe koymuş durumdayız. Her branştan en üst seviye şampiyonalara ev sahipliği yapıyoruz. Tesis kalitemiz, ulaşım ve konaklama altyapımız, genç nüfusumuz, seyirci potansiyelimiz; bunların hepsini bir araya getirdiğinizde ülkemiz dünyanın en önemli spor destinasyonlarından biri olarak yıldız gibi parlıyor. Türkiye’nin spordaki bu dinamik ve öncü konumunun, Avrupa futbolunun milli takımlar seviyesindeki en önemli organizasyonu olan EURO 2028 ve EURO 2032’ye de çok önemli bir değer katacağını düşünüyorum.”

Şikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta '2.5 üst, rakip takım kazanır' oynamışŞikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta ‘2.5 üst, rakip takım kazanır’ oynamış

Önceki adaylıklar

Türkiye daha önce Euro 2016’ya ev sahipliği yapmak için adaylık başvurusu yapmıştı. Süreç tartışmalı şekilde sonlanmış ve ev sahibi ülke Fransa olmuştu. O dönemde UEFA Başkanı olan Michel Platini’nin adaylık sürecine etkisinin olup olmadığı uzun süre gündemden düşmemişti. Euro 2024 için de adaylığını açıklayan Türkiye, oylama sonucunda Almanya’ya kaybetmişti. 2028 ve 2032’de düzenlenecek şampiyonalar için diğer aday ülkeler şu şekilde: 2028 için İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda federasyonları; 2032 için İtalya.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.