Fenerbahçe, İsak Vural’ın futbol oynaması için sözleşmesini feshetti!

Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Benfica altyapısından aldığı 16 yaşındaki İsak Vural, İsveç'in Hammarby takımına transfer oldu. Fenerbahçe ise İsak'ın futbol oynayabilmesi için sözleşmesini feshetti.

Spor 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin 18 yaşına geldiğinde İsak Vural'ı geri alma şansı bulunuyor.

28 Mayıs 2006 İsveç Stockholm doğumlu İsak Vural, 19 Nisan 2022’de Shakhtar Donetsk ile oynanan hazırlık maçında oyuna girerek Fenerbahçe forması giyen en genç oyuncu (15 yıl, 10 ay, 23 gün) oldu. Fenerbahçe’nin büyük gelecek gördüğü oyuncu ile ilgili birçokları için sürpriz sayılabilecek bir gelişme yaşandı. Sarı lacivertliler genç oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi.

Shaktar Donetsk hazırlık maçında Arda Güler’in yerine oyuna giren İsak Vural, Fenerbahçe’de oynayan en genç futbolcu unvanına sahip.

Perde arkasında neler yaşandı?

İsak Vural’ın yeteneği çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. 2018’de Benfica altyapısına transfer oldu. 2022’de Fenerbahçe’ye gelen oyuncuyla ilgili ne yaşanmıştı da sözleşmesi feshedilmişti? İşte yaşananların perde arkası… Fenerbahçe ile İsveç’in Hammarsby takımı devre arasında oyuncunun forma giyme şartıyla kiralık transferi konusunda anlaşma sağladı. İsak Vural, İsveç’e gitti ancak 18 yaşından küçük oyuncuların kiralık olarak forma giyemeyeceklerine dair kurala takıldı. Bunun üzerine Fenerbahçe ve Hammarby tekrar masaya oturdu. 18 yaşında Fenerbahçe’nin geri alma şartıyla sarı lacivertliler İsak Vural’ın sözleşmesini feshetmeye razı oldu. Sözleşmenin karşılıklı olarak feshedilmesinden sonra Isak Vural, Hammarby ile sözleşme imzalayacak ve takımda yer almaya başlayabilecek. İsak Vural Fenerbahçe U19 takımında bu sezon 8 karşılaşmada forma giydi. Bir kez asist yapmayı başardı.

Fenerbahçe'nin zafer gecesiFenerbahçe’nin zafer gecesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.