Fenerbahçe’nin zafer gecesi

Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda Keysarespor'u 4-1 yenerek yarı finale yükseldi. Fenerbahçe Beko, olaylı maçta Anadolu Efes'i yenerek son 8'e kalmayı garantiledi. Fenerbahçe Opet, deplasmanda Vakıfbank'ı 3-0 yenerek CEV Şampiyonlar Ligi finali için büyük avantaj sağladı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe yarı finale uçtu

Ev sahibi, hafta sonu Beşiktaş’a karşı yaşadığı mağlubiyetin ardından ligdeki şampiyonluk yarışında büyük yara almıştı. Sarı-lacivertlilerin 9 senelik kupa/şampiyonluk hasretine son vermek adına elindeki ihtimallerden biri de Ziraat Türkiye Kupası’ydı. Jorge Jesus’un hafta sonundan sonra dörtlü savunmaya geri dönebileceği bazı kaynaklardan sızdırılmıştı. İlk 11’ler belli olduğundaysa gelen haberlerin doğruluk payının olduğu görüldü. Fenerbahçe stoperde Attila Szalai-Samet Akaydin, sağ bekte Ferdi Kadıoğlu ve sol bekte Ezgjan Alioski’ye maça başladı.

Olaylı maçta Fenerbahçe 'Devam' Anadolu Efes 'Tamam' dediOlaylı maçta Fenerbahçe ‘Devam’ Anadolu Efes ‘Tamam’ dedi

Fenerbahçe, karşılaşmaya daha hızlı başlayan taraftı. Rakip yarı alanda baskı kuran sarı-lacivertliler, henüz sekizinci dakikada Enner Valencia’nın asisti ve Emre Mor’un golüyle 1-0 öne geçti. Kayserispor’un bu gole cevabı gecikmedi. Duran topta tehlike yaratan konuk ekipte Dimitrios Kolovetsios, kornerden gelen topu ağlara göndererek 18. dakikada skoru eşitledi. 42. dakikada Kayserispor yarı alanında baskı yapan Fenerbahçe topu kazandı ve atağa başladı. Serdar Dursun’la ver kaça giren Emre Mor ceza alanı içinde topla buluştu ve bulduğu fırsatı kaçırmayarak takımını yeniden öne geçirdi.

İkinci yarıda önde baskısını sürdüren Fenerbahçe, bir kez daha rakibini hataya zorlamayı başardı. Kaleci Cenk Gönen’e baskı yapan Serdar Dursun kaptığı topu boş kaleye gönderdi ve farkı 2’ye yükseltti. Maçın kalan süresi boyunca rakip kaleye gitmekte zorlanan Kayserispor güçlü rakibinin oyuncu değişiklikleriyle daha da diri hale gelen orta sahasına üstünlük kuramadı. Maçın 90. dakikasında ise Fenerbahçe’nin 10 numarası Arda Güler, takımının yarı final biletini cebine koyan golü kaydetti.

Fenerbahçe Opet şampiyon Vakıfbank'ı da ezdi geçti!Fenerbahçe Opet şampiyon Vakıfbank’ı da ezdi geçti!

Fenerbahçe maçı 4-1 kazandı ve Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Sivasspor’un rakibi oldu. Maçın iyilerinden biri 1 gol ve 2 asist üreten Serdar Dursun’du. Serdar, Cenk Gönen’e yaptığı baskı sonucu kazandığı topla farkı ikiye çıkardı ve Kayserispor’un direncini kırdı. İlk yarıya damga vuran Emre Mor ise ağlara gönderdiği iki golle yıldızlaştı.

Serdar Dursun maçı 1 gol ve 2 asistle tamamladı.

Taraftardan tepki alan Arao: Yanlış anlaşıldım

Fenerbahçe taraftarı hem yönetime hem bazı oyunculara tepki göstermeye devam etti. Bilhassa henüz ilk golün ardından tribünden yükselen “Yönetim istifa”, sesleri dikkat çekti. Maç boyunca tepkiyle karşılaşan oyunculardan biri Willian Arao’ydu. Arao’nun Brezilya basınına verdiği ve Jorge Jesus’un Brezilya Milli Takımı’na uygun olabilecek bir teknik direktör olduğuna dair söylemleri gündem olmuştu. Arao maç sonunda  şunları söyledi: “Hafta içinde bir röportaj verdim ancak yanlış anlaşıldı. Bana bir soru soruldu ve ben ona cevap verdim. Bana Jesus Brezilya’yla anlaşırsa nasıl olur diye soruldu ben de eğer giderse onlar için iyi olur dedim. Sözlerim buradaki basına yanlış tercüme edildiyse bilemiyorum ancak yanlış anlaşıldım. Ben tabii ki yıllarca burada onunla birlikte başarılı olmak istiyorum.”

Kupada Aslan değil Boz Baykuş öttü! 7-0'ın rövanşını aldılarKupada Aslan değil Boz Baykuş öttü! 7-0’ın rövanşını aldılar

“Oyuncu seçmesinler”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Jorge Jesus ise maç boyunca tepki alan ve sevgi gören oyuncuların farklılığına dikkat çekip her oyuncuya sevgi gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak “Fenerbahçe taraftarından ricam var birlik olalım. Oyunculara sevgi göstersinler özgüven aşılasınlar, birlik olalım ki her şey daha kolay olsun. Ligde alınacak 27 puan daha var, takım içinde bölünmeye yol açmamalıyız, biz ligde hala mücadeleyi sürdürüyoruz. Türkiye Kupası bu ülkenin en büyük ikinci kupası, burada devam etmek istiyoruz. Taraftarlarımız oyuncu seçmesin, bunu yapmasınlar. Biz Portekiz’de çirkin ördek yavrusu yapmak deriz. Her oyuncuya aynı şekilde sevgi göstersinler. Başkanımız bu takım için her şeyi yapıyor, kaliteli bir oyuncu grubumuz var” dedi. Ali Koç’la yaşadığı söylenen tartışmayla alakalı gelen soruya Jesus şu yanıtı verdi: “Bu tarz sonuçların çıktığı maçlardan sonra böyle olaylar yaşanabilir. Ben zaten cezalı olduğum için direkt soyunma odasına gidemedim. Belli bir sürenin geçmesi gerekiyordu.”

Maçın yıldızlarından Serdar Dursun ise “Takım olarak mutluyuz, çok önemli bir galibiyet aldık. Geçen hafta talihsiz bir maç oldu, camia olarak üzüldük ancak takım olarak ayağa kalktık. Bu sene çok şans bulamadım, beş forvetiz hocamız pivot forvet çok sevmiyor. Benim için iyi bir fırsattı, yedi ay sonra 11 çıktım. Umarım bu şansları iyi değerlendirmeye devam ederim. Pes edersen kendine zarar verirsin, ben her gün çalışıyorum. Elimden geleni her zaman yapmaya çalışıyorum çünkü böyle maçlar benim için önemli. 9 tane final maçımız var. 9 maçı kazanırsak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Biz Fenerbahçe’yiz iki kulvarda da gitmek istiyoruz umarım taraftarlarımızı uzun aradan sonra mutlu ederiz” diye konuştu.

Trabzonspor'un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe...Trabzonspor’un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.