Erdoğan yine seccade üzerinden yüklendi: Kıblesi Kabe olmayanın…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na isim vermeden seccade polemiği üzerinden yüklendi: Erdoğan, "Kıblesi Kabe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemiyorum" dedi.

Siyaset 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB yönetimine yüklendi. Metroyu İBB yapamadığı için devraldıklarını söyleyen Erdoğan, “3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi bile çakamadı” dedi.

“Biliyorsunuz birileri başlanan metro hatlarına beton döküyor” diyen Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 55 kilometre uzunluğundaki metro inşatlarında çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Ayrıca İstanbul metro hattının yüzde 80’ini bakanlığın tamamlayacağını ifade etti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na seccade polemiği üzerinden yüklenen Erdoğan isim vermedi ancak “Birileri seccadelerin üzerine ayakkabı ile basabilir. Kıblesi Kabe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemiyorum” dedi.

Erdoğan daha önce yaptığı bir konuşmada Kılıçdaroğlu’nu yine seccade üzerinden hedef almış ve “Onun için manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede de gözü olmaz” demişti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’a “Çıkar ağzındaki baklayı, ‘affedersiniz’ diyerek söyle. Söyle de rahatla” diyerek yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da tartışmaya girdi: Siyasette 'kurşun' ve 'seccade' polemiği bitmiyorCumhurbaşkanı Erdoğan da tartışmaya girdi: Siyasette ‘kurşun’ ve ‘seccade’ polemiği bitmiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.