Kılıçdaroğlu’ndan Şanlıurfa’da ‘Suriyeliler’ açıklaması: İktidar olsaydım hepsini gönderecektim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Urfa'da partisinin yerel yönetim çalıştayında konuştu. Urfa'nın iyi bir belediyecilikle Türkiye için çok önemli bir kent haline gelebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında uyuşturucu sorunu, Suriyeli sığınmacılar, kayyumlar ve Emine Şenyaşar'dan da bahsetti.

Siyaset 30 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’da, partisinin yerel yönetim çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı eleştirdi. “Sahipsiz milyonlar var” diyen Kılıçdaroğlu, “İktidar, kimsesizlerin kimsesi olabiliyor mu? Ceplerini doldurmaktan başka ne yapıyorlar?” diye sordu.

Şanlıurfa’daki çiftçilerin sorunlarından bahseden Kılıçdaroğlu, iktidarın yandaşlarına kazanç sağlamak için üreticileri desteklemediğini savundu. Toprak Mahsulleri Ofisi’ni CHP’nin kurduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu yolla CHP iktidarında çiftçilerin desteklendiğini söyledi.

‘Hepsini ülkelerine gönderecektim’

Şanlıurfa’nın tarihi açıdan görkemli bir kent olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim tam bir felaket. 60-70 kişilik sınıflarda bir öğretmen öğrenciyle nasıl ilişki kuracak? Derslik için de söz veriyoruz. Büyükşehir belediye başkanlığını bize vereceksiniz, 5 bin derslik kuracağız. Eğer Şanlıurfalı kardeşim çocuğunun iyi bir eğitim almasını istiyorsa, en az 100 kreşin Şanlıurfa’da olmasını istiyorsa CHP’nin adayına oy verecek, beraber takip edeceğiz Karnını doyurmakta zorlanan Şanlıurfalı kardeşim bir de Suriyelilerin karnını doyuruyor. İktidar olsaydım bunların hepsini ülkelerine gönderecektim. Ben onlara da üzülüyorum. Onlar da insan.”

‘Uyuşturucu artık milli güvenlik sorunudur’

Uyuşturucu sorunundan da bahseden Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu nedeniyle gençliğimizi kaybedebiliriz. Bu artık bir milli güvenlik sorunudur. Cezaevinde bir tane bile uyuşturucu baronu göremezsiniz” dedi.

‘Eskişehir çölden vahaya öndü’

CHP’nin yerel yönetimlerde yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Eskişehir örneğini verdi:

“Eskişehir hafta sonu turist kaynıyor. Eskişehir bir çöl gibiydi, vahaya döndü. Kim yaptı? CHP. Şanlıurfa’da çok daha fazla şey var ama vizyon lazım. Zenginleşmek için siyaseti kullanırsanız toplum yoksul kalır. Şanlıurfa bir Kudüs, bir İstanbul olabilir.”

Yol yapıp çöp toplamanın belediyecilik olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belediyecilik bir beldeyi ileri taşımaktır, onların kafası basmaz bu işe” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a değişimcilere rakip aday çıkardı: Cemal CanpolatKılıçdaroğlu, İstanbul’a değişimcilere rakip aday çıkardı: Cemal Canpolat

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.