Kılıçdaroğlu, İstanbul’a değişimcilere rakip aday çıkardı: Cemal Canpolat

CHP İstanbul il başkanlığına aday olduğunu duyuran Cemal Canpolat, 'Genel Başkanın bilgisi dahilinde aday oldum' dedi.

Siyaset 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 8 Ekim’de yapılması beklenen İstanbul İl Kongresi’nde Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in ardından, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da aday olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun uzlaşması bekleniyordu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 24 Eylül 2023 Pazar günü İstanbul’daydı. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul kongresi için il başkan adayı görüşmeleri yaptı. Bu görüşmelerde, Cemal Canpolat, Selçuk Sarıyar ve Gürsel Tekin isimleri konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun Pazar günkü İstanbul toplantısından uzlaşı çıkmadığı ve Kılıçdaroğlu’nun “Kendi aranızda uzlaşamıyorsunuz, o halde tek aday Özgür Çelik olsun” dediği öne sürüldü.
Dün de basında yer alan haberlerde, Kılıçdaroğlu’nun Özgür Çelik ile görüşeceği ve adaylığına destek vereceği iddia edilmişti. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İstanbul il başkanlığına adaylığını iki gün önce açıklamış ve Çelik’e 27 ilçe başkanı destek vermişti.
Kulislere yansıyan bu bilgilerin ardından, 10Haber, Cemal Canpolat’a ulaştı ve son kararı öğrendi.

‘Genel Başkan’ın bilgisi dahilinde aday oldum’

CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Cemal  Canpolat, “Genel Başkanın bilgisi dahilinde aday oldum” dedi. Genel Merkez’in İstanbul’da istediği aday Cemal Canpolat diyebilir miyiz sorusuna Cemal Canpolat “Tabii ki tartışmasız öyle diyebilirsiniz, ama partimizde yenilenmeyi de yapacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye yanıt verdi.

Cemal Canpolat kimdir

1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu.  İlköğrenimini ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. Aktif siyasette 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık gibi çeşitli görevler de yaptı. Cemal Canpolat 2018 yılındaki CHP İstanbul il kurultayında il başkanlığına tekrar aday oldu 318 oy aldı. Canpolat 7 oy farkla Canan Kaftancıoğlu’na karşı seçimi kaybetmişti.

Gürsel Tekin'den 10Haber'e adaylık açıklaması: Üzerimde mutabakat yoksa yokumGürsel Tekin’den 10Haber’e adaylık açıklaması: Üzerimde mutabakat yoksa yokum

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.