Liverpool, Manchester City’ye çalıştı… Arsenal’e darbe

Premier Lig’in 30. haftasında Liverpool ve Arsenal Anfield Road’da kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen mücadelede ev sahibi, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada geri dönmeyi başardı ve maç 2-2 sona erdi.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arsenal 2-0 öne geçtiği Liverpool deplasmanından 2-2'yle ayrıldı

Geçtiğimiz sezon Anfield Road’da oynanan karşılaşmanın ilk 40 dakikasında gayet dengeli bir futbol vardı. Ne Liverpool rakibine üstünlük kurabilmişti ne de Arsenal sürpriz bir golle öne geçebilmişti. Ancak 40. dakikada kenarda bir elektriklenme oldu. İki menajer Jürgen Klopp ve Mikel Arteta bir anda bir pozisyon üzerine tartışmaya başladılar ve birbirlerinin üstlerine yürüdüler. Bu andan sonra uyuyan Anfield volkanı patladı ve Liverpool, baskı altına aldığı rakibini 4-0 mağlup etti.

Dünkü karşılaşma benzer bir senaryoya sahne oldu. Bu kez şampiyonluk yarışında lider konumda bulunan ve Manchester City canavarından kaçmaya çalışan Arsenal, Anfield’a bambaşka çıktı. Liverpool içinse bu tarz maçlar hedefsiz kalınan sezonu kurtarma maçlarıydı. Ancak maç ilk yarım saat itibarıyla Gabriel Martinelli resitaliyle başladı. Arsenal 8’de Martinelli, 28’de Martinelli’nin asistinde Gabriel Jesus’un golleriyle 2-0’ı yakaladı. Bu ana kadar topa sahip olma oranları birbirine oldukça yakındı. Ancak bu dakikadan sonra Arsenal yavaş yavaş çekilmeye ve en azından devre bitene kadar skoru korumaya çalışmaya başladı.

Manchester takımları kayıpsız, düşme hattında kıyasıya mücadele…Manchester takımları kayıpsız, düşme hattında kıyasıya mücadele…

Liverpool, karşı kalede etkili olmakta zorlanırken uyuyan volkanı uyandıran Granit Xhaka oldu. Xhaka, önde baskı yaptığı sırada Trent Alexander-Arnold’a omuz attı. Arnold buna reaksiyon verince ikili arasında gerginlik yaşandı. Arsenal’lı beş-altı oyuncu tehlikenin farkında olacaklar ki Xhaka’yı olay yerinden uzaklaştırmak için oraya koştular. Ancak olan olmuş ve Anfield uyanmıştı. Uyanan Anfield, takımı da harekete geçirdi. 42’de Salah durumu 2-1’e getirdi.

İlk yarı bu skorla bitti ve ikinci yarı, Liverpool ablukası altında başladı. Üst üste ortalarla ve dribblinglerle rakip ceza alanına giren Kırmızılar Arsenal duvarını bir türlü aşamadılar. Ancak 54. dakikada hakemin tartışmalı şekilde penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mısırlı Mohammed Salah, topu auta gönderdi. Bu ve bunun gibi birçok fırsatı tepen Liverpool’da kilidi açan isim, 78’de oyuna dahil olan ve sezon sonu takımdan ayrılacak olan Roberto Firmino oldu. Firmino, Alexander-Arnold’ın önce jeneriklik şekilde Zinchenko’yu çalımlayıp sonra açtığı ortaya vurduğu kafayla 88. dakikada skora dengeyi getirdi.

Bu andan sonra daha etkili olan taraf yine Liverpool oldu. Rakip ceza alanında iki kez tehlikeli şekilde topla buluşan Mohammed Salah, birinde topu auta gönderdi, diğer vuruşunda ise gecenin kahramanlarından Arsenal kalecisi Aaron Ramsdale panter gibi uzayarak topu çıkarmayı başardı.

Maç 2-2’lik sonuçla biterken Arsenal, puanını 73 yaptı ve en yakın rakibi, bir maçının fazla olduğu Manchester City’yle arasındaki farkı 6 puana çıkardı. Liverpool ise 43 olan puanını 44 yaptı.

Öne çıkanlar

Maça dair öne çıkan bazı notlar şöyle: Arsenal istatistiğin tutulmaya başlandığı 2003-04 sezonundan bu yana ilk defa kalesinde 19 kezle ceza alanı içinden çekilen şut gördü. Roberto Firmino, Arsenal’a 10. golünü attı. Liverpool’un 2012’den bu yana süren Arsenal’a iç sahada yenilmeme serisi devam etti.

Arsenal, önümüzdeki hafta Pazar günü 16.00’da West Ham United’a konuk olacak.

Liverpool ise 17 Nisan pazartesi günü 22.00’de Leeds United deplasmanına çıkacak.

'Sarı denizaltı' Bernabeu'da Real Madrid'i batırdı!‘Sarı denizaltı’ Bernabeu’da Real Madrid’i batırdı!

Hodgson’la işler yolunda

Ligin düşme potasından uzaklaşmaya çalışan ekiplerinden Crystal Palace, Roy Hodgson yönetiminde ikinci maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Kümede kalma yarışındaki direkt rakibi Leeds United’a konuk olan Crystal Palace sahadan 5-1 galip ayrıldı. 21. dakikada Patrick Bamford’ın golüyle 1-0 geriye düşen Palace’ta goller; 45+1’de Marc Guehi, 53’te Jordan Ayew, 55’te Eberechi Eze, 69’da Odsonne Edouard ve 77’de yine Jordan Ayew’den geldi. Bu sonuçla puanını 33 yapan Crystal Palace 12. sıraya yükseldi. 29 puanda kalan Leeds United ise 16. sırada yer aldı.

Roy Hodgson’lı Palace’ın bileği bükülmüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.