Ritmin önemi, Masters’ta zaferin adı Rahm

Golfün dört büyük turnuvasından biri olan Masters’da 2023 şampiyonu belli oldu. Sezonun formda isimlerinden Jon Rahm Rodriguez, son güne 2 vuruş geride girmesine rağmen Brooks Koepka’yı geride bıraktı ve zafere uzandı.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jon Rahm, Masters 2023'te mutlu sona ulaşan isim oldu

Masters 2023’ün ilk üç günü geride kalırken Jon Rahm, parın yani toplamda 216 vuruşun 9 vuruş altında ikinci sırada yer alıyordu. Liderlik parın 11 vuruş altındaki Brooks Koepka’daydı. Ancak son gün, sezonun en formda isimlerinden Jon Rahm’ın istikrarlı oyununa devam ettiği ve Koepka’nın ritmini kaybederek zaferi kaptırdığı gün oldu. Veteran sporculardan Phil Mickelson parın 8 vuruş altında Brooks Koepka’yla beraber ikinciliği paylaştı. Geçtiğimiz sezonun dünya birincisi Scottie Scheffler ise -4 ile 10. sırayı paylaştı.

NBA’de sezon sona erdi, işte play-off ve play-in eşleşmeleriNBA’de sezon sona erdi, işte play-off ve play-in eşleşmeleri

Rahm, tarihte Masters şampiyonu olan dördüncü İspanyol oldu. Masters’ta bir Augusta National geleneği olan yeşil ceketi sırtına geçirdi. Rahm Rodriguez bu şampiyonluğu 1980 ve 1983’te Masters şampiyonu ve yaşıyor olsa 66 yaşına girecek olan Seve Ballesteros’un doğum gününde elde etti. Son delikteki üçüncü vuruşuna kadar bir şey hissetmediğini belirten İspanyol, “18. delikteki üçüncü atıştan önce duyguların üzerime nasıl atak edeceğini bilemedim. Oyunun tarihi bu oyunu oynama sebeplerinden biri ve Seve de bu tarihin bir parçası. Böyle bir başarıyı onun ikinci zaferinin 40. yıldönümünde ve doğum gününde yakalamış olmak çok özel” dedi.

Ritimli geldi

Jon Rahm, bu sezonun en formda isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 2021 Amerika Açık zaferiyle ilk majör turnuva zaferini yaşayan Rahm, bu sezon şu ana dek 3 PGA Tour zaferi yaşadı. Rahm, katıldığı son 6 Masters turnuvasının 4’ünde ilk 10’da yer almayı başardı.

Uğur Vardan yazdı... Liverpool'dan Arsenal'a: Şampiyonluk yarışında asla yalnız yürümeyeceksin!Uğur Vardan yazdı… Liverpool’dan Arsenal’a: Şampiyonluk yarışında asla yalnız yürümeyeceksin!

Golfte de diğer spor branşlarında olduğu gibi formda olmak son derece önemli. Öyle ki daha geçen seneki Scottie Scheffler örneği bunun kanıtı niteliğinde. Scheffler, Masters öncesi katıldığı son 5 turnuvanın 3’ünden zaferle ayrılmış ve Augusta National’a en formda isimlerden biri olarak geldi. Amerikalı, dört günün sonunda zafere ulaşan isim olmuş ve sezonun sonunda dünya sıralamasında başı çekti.

İspanyol Rahm Rodriguez de bu sezon benzer form durumunda Masters’a geldi ve bu zaferle beraber dünya sıralamasında zirveye yerleşti. Sezonu nasıl bitireceği merak konusu olan İspanyol, son vuruşunun ardından anın tadını ailesiyle ve Masters’ta şampiyonluk yaşayan, mentörlerinden İspanyol Jose Maria Olazabal’la sarılarak çıkardı.

Anadolu Efes'te serbest düşüş sürüyor... Son darbe Karşıyaka'danAnadolu Efes’te serbest düşüş sürüyor… Son darbe Karşıyaka’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.