Bursaspor’dan veda… Bu kez olmadı

Euro Cup'ta geçen sezonun finalisti Bursaspor, bu kez turnuvaya son 16 turunda veda etti. Eleme maçında Gran Canaria deplasmanına çıkan Bursaspor rakibine 72-66 yenildi.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bursa bu kez erken veda etti.

Geçtiğimiz sezonun en büyük spor mucizelerinden biri Dusan Alimpjevic önderliğinde Bursaspor’un yaptığı EuroCup finali yürüyüşü olmuştu. Finalde her ne kadar Virtus Bologna’ya yenilmiş olsa da temsilcimiz, deplasmanda tek maç üzerinden oynanan turları bir bir geçerek unutulmaz bir başarıya imza atmıştı.

Çukurova'nın ateşi Avrupa'yı yakacak mı? Çukurova’nın ateşi Avrupa’yı yakacak mı? “Mantığım Familio Schio, duygularım Fenerbahçe diyor”

Bu yıl da normal sezonu 8. tamamlayarak en az geçen sezonki kadar zorlu bir yolculuğa çıkan temsilcimiz, son 16 mücadelesinde çarpraz grubun lideri Gran Canaria’ya konuk oldu. İlk çeyreği bilhassa savunmada etkili olarak önde geçen temsilcimiz, ikinci çeyrek sonunda da üstünlüğü bırakmadı ve ilk yarıyı 35-33 önde tamamladı. İkinci yarıda da maç kopmazken üçüncü çeyreği 50-49 geride tamamlayan Bursa, son çeyreğin başında  Onuralp’in üç sayılık isabetiyle 52-50 öne geçti.

Fenerbahçe için kader maçı: Kazan beşinci ol!Fenerbahçe için kader maçı: Kazan beşinci ol!

Bu andan itibaren İspanyol ekibinin 17-4’lük serisine engel olamayan temsilcimiz, çift hanelerle geri düştü. Maç sonundaki geri dönüş çabaları karşılıksız kalan ekibimiz, sahadan 72-66 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Gran Canaria’da John Shurna 17 sayıyla ön plana çıkarken Bursaspor’da Onuralp Bitim’in 22, Zach Auguste’un 14 sayısı tur için yetmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.