Ne de olsa Avrupa şampiyonu! Fenerbahçe, Galatasaray’ı farklı geçti

İki gün önce Euroleague şampiyonluk kupasını kaldıran Fenerbahçe Alagöz Holding, Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 84-60 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Alagöz Holding ikinci yarıda açıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Pazar akşamı Avrupa şampiyonluğunu kutlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, Türkiye’ye döner dönmez ayağının tozuyla yarı final serisi ilk maçı için kendi evinde Galatasaray Çağdaş Faktoring karşısına çıktı. Maçın ilk yarısında Fenerbahçe’nin zafer sarhoşluğu göze çarparken Galatasaray rakibinin bu durumunu değerlendirdi ve farkın açılmasını engelledi. İlk yarı 45-42 Fenerbahçe Alagöz Holding üstünlüğüyle sonuçlandı.

Çin'de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…Çin’de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…

Fakat ikinci yarıda EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasından itibaren farkı açmaya başlayan sarı-lacivertliler farkı çift hanelere çıkardılar ve bir daha arkalarına bakmadılar. Kayla McBride, Breanna Stewart ve özellikle son çeyrekte Merve Aydın gibi isimlerin etkili olduğu Fenerbahçe Alagöz Holding, sahadan 84-60 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Fenerbahçe’de Kayla McBride 27 sayı, 5 ribaund ve 3 asistle yıldızlaştı. Hafta sonunun yıldızı Breanna Stewart 15 sayı kaydederken Merve Aydın maçı 14 sayıyla tamamladı. Galatasaray’da Teaira McCowan’ın 20 sayısı yeterli olmadı.

Serinin ikinci maçı 20 Nisan Perşembe saat 20.00’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak.

Avrupa'nın en büyüğü FenerbahçeAvrupa’nın en büyüğü Fenerbahçe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.