Samsunspor 11 yıl sonra Süper Lig’de… Gençlerbirliği’nin hediyesi

Spor Toto 1. Lig lideri Samsunspor, Gençlerbirliği’nin deplasmanda Eyüpspor'u 2-0 mağlup etmesinin ardından Süper Lig’e yükseldi. Karşılaşmanın ardından Samsun sokaklarına çıkan taraftarlar Süper Lig'i kutladı.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Samsun sokakları, Süper Lig'in kesinleşmesinden sonra kutlamaya sahne oldu.

TFF 1. Lig’de Süper Lig hedefiyle yola çıkan ekiplerden Eyüpspor, sahasında küme düşme korkusu yaşayan Gençlerbirliği’ni konuk etti. Bu karşılaşma sadece iki takımı değil en yakın rakibi Eyüpspor’a 9 puan fark atan lider Samusnspor’u da yakından ilgilendiriyordu.  Gençlerbirliği 13. dakikada Yasin Güreler’in golüyle öne geçti. Kümede kalma mücadelesi veren Ankara ekibinde Mete Kaan Demir, 51. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı.

Kayserispor, Ümraniyespor'u dipte bıraktıKayserispor, Ümraniyespor’u dipte bıraktı

Bu andan itibaren Eyüp defalarca rakip kaleyi denese de sonuç bulamadı. Tam 26 şut çeken ancak bu şutların yalnızca 6’sında isabet bulabilen Eyüpspor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve 57 puanda kaldı. Kümede kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği ise puanını 27’ye yükseltti. Ankara ekibi 15. sırada.

Son sıralarda yer alan Gençlerbirliği, deplasmanda Eyüpspor’u yenerek büyük bir sürpriz yaptı.

Samsun’da büyük sevinç

Son düdüğün çalmasıyla beraber sevinin sadece Gençlerbirliği değildi. Bu sonuçla 66 puanı bulunan lider Samsunspor, Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Samsunspor son olarak 2010-11 sezonunda Süper Lig’e yükselmeyi başarmış ancak ligde kalıcı olamayıp bir sezon sonra 16. sırada kalıp yeniden 1. Lig’e düşmüştü. Süper Lig’e yükselmesinin ardından Samsunlular sokağa çıkarak kentte kutlama yaptı.

Aksiyon dolu maçta Samsunspor Süper Lig'e bir adam daha yaklaştıAksiyon dolu maçta Samsunspor Süper Lig’e bir adam daha yaklaştı

Rüya gibi seri

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig gibi son derece çekişmeli ve zor bir ligde olağanüstü bir seriye imza attı. 10. haftaya 8. sırada giren Karadeniz ekibi, bu hafta itibarıyla tam 20 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Hüseyin Eroğlu’nun öğrencileri bu süreçte 15 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederken takipçileriyle arasındaki puan farkını da artırarak liderlik koltuğuna çıktı. Eroğlu şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada “Ligin 7. haftasında göreve geldim ve Süper Lig’e çıkacağımızı söyledim. Oyunu ve oyuncuyu geliştirmeye çalıştık. Liderin çok gerisindeydik ve kimse bize şans tanımıyordu. 6 hafta kala şampiyon olan takım var mı bilmiyorum bu ligde. Burada halk, Samsunspor ile yatıp kalkıyor. Onların isteğine karşılık vermeliydik. Çok mutluyuz” dedi.

Yüksel Yıldırım, sözünü tuttuğunu söyledi.

Yüksel Yıldırım: 100. yılda şampiyon yapacağım dedim

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ise taraftara verdiği sözü tutmanın keyfini yaşıyordu. Yıldırım “Sezon başında taraftarlarımıza söz verdim; ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Samsunspor’u şampiyon yapacağım’ dedim. Çok mutluyum. Samsunspor küllerinden yeniden doğdu” diyerek şampiyonluğu kutladı. Samsun ekibi, 3 puan daha topladığı takdirde 1. Lig’in ilk sırasını almayı da garantileyecek.

Bandırma 10 kişiyle zafere

Ligde günün bir diğer karşılaşması Bandırmaspor’la Manisa FK arasında oynandı. Play-off potasını son derece yakından ilgilendiren mücadelede Bandırmaspor, 17. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen zorlu deplasmandan 3 puanı çıkarmayı başardı. 1-0’lık sonuçla puanını 47’ye yükselten Bandırmaspor’da gol, 70. dakikada Cebio Soukou’nun ayağından geldi. Bandırma bu sonuçla 45 puanda kalan rakibini geride bıraktı ve 9. sıraya yükseldi.

Süper Lig’de yeni sezonun başlangıç tarihi belli olduSüper Lig’de yeni sezonun başlangıç tarihi belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.