‘Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’ felsefeci İoanna Kuçuradi’ye verildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından her yıl, 10 Nisan Laiklik Günü’nde verilen ‘Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’nü bu yıl felsefe profesörü İoanna Kuçuradi aldı.

Kültür Sanat 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) her yıl, 10 Nisan Laiklik Günü’nde verdiği ‘Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’ için Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törenin açış konuşmasını yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ödülü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye vermekten büyük mutluluk duydukları belirtti.

Başkan Ayşe Yüksel, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye ‘bugüne kadar felsefe, insan hakları ve etik çalışmalarıyla Türkiye’de laiklik ilkesinin yaşatılması ve geleceğe taşınması için verdiği emekler nedeniyle’ teşekkür etti.

Ödül törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamayan İoanna Kuçuradi, video konferans bağlantısıyla bir teşekkür konuşması yaptı, ‘Değer bilgisinin ve insan haklarının ülkede belirleyici olabilmesini sağlamaya çalıştığını, laikliğin de insan haklarının belirleyicisi olduğunu’ söyledi.

Bu yıl 17’nci kere verilen ödül, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun belirlediği isimler arasından, ÇYDD üye, gönüllü ve gençlerinin oylarıyla belirleniyor. Daha önce alanlar arasında; Muazzez İlmiye Çığ, Fazıl Say, Yıldız Kenter, Nermin Abadan Unat, Doğan Kuban, Müjdat Gezen gibi isimler var.

İstanbul Belediye Meclisi’nde Türkan Saylan’a “Bölücü” dendiİstanbul Belediye Meclisi’nde Türkan Saylan’a “Bölücü” dendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.