Burak Yılmaz’dan saha kenarına ilk adım! Fotoğrafı paylaştı

Geçtiğimiz haftalarda Fortuna Sittard’la yollarını ayıran Burak Yılmaz, teknik direktörlük için UEFA A Lisansı almak adına ilk adımını attı.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Burak Yılmaz, teknik direktörlük eğitiminden fotoğraf paylaştı.

Eski futbolcuların yeşil saha sonrasında gidebilecekleri yollardan biri teknik direktörlük. Bu yolun çeşitli yaş kategorilerinde fazlasıyla tercih edildiği bilinen bir gerçek. Burak Yılmaz da söz konusu yolda ilk adımını attı. Futbol kariyerine Antalyaspor altyapısında başladıktan sonra dört büyüklerin de formasını terleten Burak, ülkemizi yurtdışında da temsil etmişti. Belki de kariyer zirvelerinden birini Fransa Ligue 1’de 35 yaşında yaşayan golcü, Lille’le lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Fransa'yı karıştıran iddia: Çok fazla siyahi var, cuma namazına giden pislikler…Fransa’yı karıştıran iddia: Çok fazla siyahi var, cuma namazına giden pislikler…

Burak, birçok kez adı çeşitli konular dolayısıyla tartışmalara karışan futbol kariyerinde sona yaklaşıyor. Milli futbolcu, son olarak 5 sene sözleşme imzaladığı Fortuna Sittard’la olan sözleşmesini sonlandırdı. Burak Yılmaz, şimdilerde UEFA A Lisansı almak adına çalışmalara başladı. Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Selçuk İnan, Arda Turan gibi futbolu taze bırakan isimlerin Süper Lig seviyesinde teknik direktörlük koltuğuna oturduğunu biliyoruz. Burak Yılmaz’ı da Türk futbolunun yakın tarihine yeşil sahada damga vuran isimlerden biri olarak kulübede göreceğimiz zamanlar çok uzak değil gibi görünüyor.

Zirveden skandallara Arda Turan... O artık resmen teknik direktörZirveden skandallara Arda Turan… O artık resmen teknik direktör

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.