Birincilik hedefi Tesla’ya Avrupa’da da indirim yaptırdı

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD’den sonra Avrupa’da da bazı modellerinde yüzde 9,8 oranında indirime gitti. Şirket indirimin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak için yapıldığını belirtirken uzmanlar hedefin Avrupa'da liderliği geçirmek olduğunu söylüyor.

Ekonomi 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Musk 2 milyon araç üretme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı

Model Y ve Model 3 ile Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobil modellerinin sahibi olmasına rağmen bu pazarda Volkswagen’in gerisinde kalan Tesla, birinci sıraya çıkmak için fiyat indirimine gitti. Volkswagen geçen yıl 349.200 araç satışıyla Avrupa’da en çok elektrikli otomobil satan şirketi unvanını elinde bulunduruyor. Avrupa’da geçen yıl 1,3 milyon elektrikli otomobil satılmıştı.

Tesla, Avrupa ve İsrail genelinde ortalama yüzde 9,8 oranında fiyat indirimine gitti. İndirimler, Model 3, Model Y, Model S ve Model X için geçerli oldu. Şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde dünyada 440 bin adet üretim, 423 bin adet elektrikli araç teslimatı gerçekleştirmişti. Tesla CEO’su Elon Musk, bu yıl 2 milyon araç üretme potansiyeline sahip olduğunu açıklamıştı Şirket, geçen sonbahardan bu yana Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satılan elektrikli araçların fiyatlarını birkaç kez, yüzde 20’ye varan oranlarda düşürmüştü.

Tesla tarafından yapılan açıklamada fiyat indirimlerinin yenilenebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonun parçası olduğu belirtilerek, “Bu misyona ulaşmak için net bir yol belirlendi. Yoğun maliyetli küçük seri ürünlerin daha ucuz toplu seri araçlara dönüştürülmesi” denildi.

Tesla Çin'de dev bir Megapack fabrikası kuruyorTesla Çin’de dev bir Megapack fabrikası kuruyor

İndirim Çin ile başlamıştı

Tesla’nın fiyat düşürme stratejisi ekim ayında, Çin’de Model 3 ve Model Y’de yüzde 9’a varan fiyat indirimlerin duyurulmasıyla başlamıştı.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, düşen talebi canlandırmak için en pahalı iki elektrikli araç modelinin fiyatlarında bu yıl ABD’de üçüncü kez indirine gitmişti.

Tesla, 2023’ün ilk çeyreğinde 422.875 elektrikli araç teslim etti. Şirket, Wall Street’in yaklaşık 420.000 adetlik tahminlerini de geride bıraktı. Otomotiv devi bu yılın ilk çeyreğinde 440.808 adet araç üretti. Şirket, 2022’nin dördüncü çeyreğinde 439.701 adet araç üretmiş ve bunun 405.278’ini satmıştı.

Tesla bu kez en pahalı modellerinin fiyatını indirdiTesla bu kez en pahalı modellerinin fiyatını indirdi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.