Ermenistan’da Azerbaycan bayrağı yakıldı, Azeriler turnuvadan çekildi

Azerbaycan, Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın açılışında bayraklarının yakılması sonrasında şampiyonada mücadele edecek sporcularını geri çekti.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ermenistan'daki açılışta Azeri bayrağı yakıldı

15-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Halter Şampiyonası olaylı başladı. Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen açılış töreninde bayraklarının yakılması üzerine Azerbaycan sporcularını şampiyonadan çekme kararı aldı.

Olay üzerine Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Olimpiyat Komitesi ortak bir bildiri yayınlayarak yapılan hareketi kınadılar. Bildiride Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın da olduğu törende müsabakalara akredite bir kişi tarafından yapılan bu hareketin yapıldığı vurgulandı.

Şampiyonun çöküşü... Gemi limana yanaşamadıŞampiyonun çöküşü… Gemi limana yanaşamadı

Şampiyonaya 12 kişilik kafileyle giden Azerbaycan’da, sporcuların katılımının mümkün olmadığı belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi: “Böyle bir nefret ortamının hakim olduğu ve güvenliğin sağlanamadığı Ermenistan’da psikolojik baskılar nedeniyle Azerbaycanlı sporcuların müsabakalara normal katılımı mümkün değil. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak Azerbaycan sporcularının vatana dönmesi yönünde karar alınmıştır. Ermenistan, onların güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamalıdır. Uluslararası toplumu ve uluslararası spor kurumlarını bu barbarca eylemi şiddetle kınamaya çağırıyoruz. Avrupa Halter Federasyonunu da Ermenistan’a yaptırım uygulamaya çağırıyoruz. Bu olay, Ermenistan’ın uluslararası spor müsabakaları düzenleme ve sporcuların güvenliğini sağlama iktidarında olmadığını ortaya koymaktadır.”

Azerbaycan kafilesi, dün itibarıyla Bakü’ye döndü. 4 kişinin sporcu olduğu 12 kişilik kafile, malum olayın ardından apar topar ülkelerinin yolunu tuttu.

Azerbaycan kafilesi yurda döndü

Azerbaycan’ın çekildiği ve normal şartlarda 40 ülkeden toplam 318 sporcunun mücadele etmesi gereken şampiyonaya Türkiye’den 19 sporcu katılacak.

Prag'da Türkiye bayrağı krizi! FIBA: Yanlış anlaşılmaPrag’da Türkiye bayrağı krizi! FIBA: Yanlış anlaşılma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.