Prag’da Türkiye bayrağı krizi! FIBA: Yanlış anlaşılma

Kadınlar Euroleague yarı finalinde Prag takımını yenen Çukurova basket oyuncularının Türk bayrağı açmasına izin verilmedi. Prag yönetimi Çukurova Basket'ten özür dilerken FIBA olayla ilgili açıklama yayınladı.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Çukurova baste oyuncusu Sinem Ataş'ın Türkiye bayrağını eline almasına izin verilmedi.

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Basket Avrupa’nın en büyüğü olmak için bugün saat 21.00’de parkeye çıkacak. Kupanın Türkiye’ye gelmesi kesinleşirken yarı finalde ZVVZ USK Prag- Çukurova Basket maçından sonra Türkiye bayrağı krizi yaşandı. Çukurova Basket oyuncuları, 78-58 kazandıkları yarı final maçından sonra tribünden aldıkları Türkiye bayrağı ile kutlama yapmak istedi. Salonda bulunan bir görevli Sinem Ataş’ın taraftardan aldığı Türkiye bayrağına zorla el koydu. Buna tepki gösteren Çukurova Basket oyuncuları, formanın üzerinde bulunan ay yıldızlı logoyu göstererek yaşananları protesto etti.

Çukurova Basket oyuncuları, yaşananları formalarında Türkiye bayrağını göstererek protesto etti.

Prag kulübünün yönetimi, olaydan dolayı Çukurova Basket’ten özür dilerken FIBA Avrupa da inceleme başlattı. FIBA’dan yapılan açıklamada EuroLeague final-four’una ev sahipliği yapan Prag’ın organizasyon komitesindeki görevli bir kişinin Türkiye bayrağına müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, “Olay FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4’ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması üzerine meydana geldi. FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak adına organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır” denildi.

Kadınların tarihi zaferi: Avrupa'nın zirvesini yerel lige çevirdilerKadınların tarihi zaferi: Avrupa’nın zirvesini yerel lige çevirdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.