Alec Baldwin’e yönelik suçlamalar düşürüldü: Çekimler kaldığı yerden devam ediyor

Oyuncu Alec Baldwin film çekimi sırasında kullandığı silahın kazara ateş alması sonucu görüntü yönetmeninin ölümüne neden olmuştu. Olay sonrası Baldwin hakkında dava süreci iki hafta sonra başlayacak. Ancak oyuncu hakkında isnat edilen taksirli öldürme suçlaması düşürüldü.

Kültür Sanat 22 Nisan 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yıldız oyuncu yakın zamanda filminin çekimlerine yeniden başlamıştı..

Alec Baldwin, ‘Rust’ filmindeki olay nedeniyle bir süredir zor günler geçiriyor. Filminin çekimleri sırasında sette görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan Baldwin’in yargılanması da devam ediyordu. Taksirle ölüme neden olmaktan yargılanan Alec Baldwin hakkında avukatlarından açıklama geldi. 

2021’de ‘Rust’ gerçekleşen çekimler sırasında Hutchins’in ölümüne neden olan Baldwin yönetmen Joel Souza’yı da yaralamıştı. Olayla ilgili dava iki hafta sonra görülmeye başlanacak.

ABD’nin New Mexico eyalet savcıları, yürüttükleri soruşturma çerçevesinde konu hakkında yeni bilgilere ulaştıklarını belirtti. Soruşturmayı yürüten savcılar Alec Baldwin’e yöneltilen taksirli öldürme suçunun düşürülmesine karar verdi. Şu anda sadece setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed’in taksirle öldürme suçlaması yöneltilmiş durumda.

Konu hakkında yöneltilen soruları cevaplayan savcılar, “Suçlamaların düşürülmesi Baldwin’in kesinlikle suçsuz olduğu anlamına gelmiyor, önümüzdeki süreçte yeni suçlamalar yöneltilebilir. Yeni bilgiler ışında soruşturmamız devam edecek” dedi. Öte yandan BBC’ye konuşan Baldwin’in avukatları ise müvekillerinin silahta gerçek mermi bulunduğunu bilmesine imkân olmadığını vurgulayıp suçlamanın düşürülmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Çekimler yeniden başladı

Soruşturma sürecinde bu gelişmeler yaşanırken ‘Rust’ filminin çekimleri de yeniden başladı. Çekimlerde hayatını kaybeden Hutchins’in eşi Matthew Hutchins ise şu anda ‘Rust’ın baş yapımcısı koltuğunda. Baldwin geçen ekim ayında görüntü yönetmeninin ailesiyle uzlaşmaya varmış eşini de filmin yapım ekibine dahil etmişti.

Heather Graham’a göre Hollywood cephesinde yeni bir şey yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.