Alec Baldwin davası sil baştan

Alec Baldwin'in yargılandığı davanın seyri değişebilir. 2021 yılında 'Rust' filminin çekimleri sırasında kullandığı silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan Baldwin, hakkında gelen yeni adli tıp rapor sette kullanılan mermiler hakkında ortaya yeni veriler koyuyor.

Kültür Sanat 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Yıldız oyuncu yakın zamanda filminin çekimlerine yeniden başlamıştı..

Alec Baldwin cephesinde yeni gelişmeler aktörü yeni bir dava sürecine dahil edecek gibi. ‘Rust’ filminin çekimleri sırasında silahnının ateş alması sonucu yapımın görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu acı olay sonrası Hollywood yıldızı hakkında soruşturma başlatılmış ve ünlü aktör ifade vermişti. Soruşturma sonrası oyuncu için taksirli öldürme suçundan dava açılmış ancak isnat edilen bu suçlama daha sonra düşürülmüştü.

Karardan kısa bir süre sonra yarım kalan filminin çekimlerine yeniden başlayan Alec Baldwin, verdiği röportajlarda bu sürecin kendisi için ne denli zor geliştiğini anlatmıştı. Hatırlanacağı üzere 2021 yılında ‘Rust’ filminin çekimler sırasında Hutchins’in ölümüne neden olan ünlü oyuncu, yönetmen Joel Souza’yı da yaralamıştı.

 

Alec Baldwin soruşturması yeni bir boyut kazanabilir

Soruşturmayı yürüten savcılar Alec Baldwin’e yöneltilen taksirli öldürme suçunun düşürülmesine karar vermiş ve sadece setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed’in taksirle öldürme suçlaması yöneltilmişti. Konu hakkında yöneltilen soruları cevaplayan savcı ise yargılama hakkında şu açıklamayı yapmıştı: “Suçlamaların düşürülmesi Baldwin’in kesinlikle suçsuz olduğu anlamına gelmiyor, önümüzdeki süreçte yeni suçlamalar yöneltilebilir. Yeni bilgiler ışında soruşturmamız devam edecek.”

Ancak şimdi işler biraz değişmişe benziyor. Yeni gelen adli tıp raporu Alec Baldwin’in yeniden yargılanmasının yolunu açma ihtimaline sahip. Rapora göre sette dört mermi bulunduğu ve hangisinin sahte hangisinin ise gerçek olduğunu ayırt edilebilecek özelliklerin bariz. Soruşturmada bu bilginin yer alması ihmal olasılığını yeniden güçlendirirken davanın seyrini de değiştirebilir. Önceki gün ortaya çıkan rapor sonrası şimdilik savcılardan yeni bir karar gelmedi. Gelecek hafta savcı Kari Morrisey’in soruşturmayı genişletme yönünde bir karar alabileceği bekleniyor.

Kevin Spacey setlere geri döndüKevin Spacey setlere geri döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.