Alec Baldwin davasında karar: Silah sorumlusu suçlu bulundu

Yargılama süreci yılan hikâyesine dönen davada Alec Baldwin'in elini rahatlatacak bir gelişme yaşandı. 'Rust' filminin çekimleri sırasında silahının ateş alması sonucu görüntü yönetmeninin ölmesinden setin silah sorumlusu suçlu bulundu.

Kültür Sanat 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Rust' filminin kadrosu bir arada.

Alec Baldwin’in yargılandığı davada mahkemeden ilk karar çıktı. Film setinin silah sorumlusu kasıtsız insan öldürmekten suçlu bulundu. Setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed 2021 yılında ‘Rust’ filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in vurulmasıyla ilgili olarak delilleri karartma suçlamasından ise aklandı.

Yargılama devam ederken çıkan karar Alec Baldwin için iyi bir haber olarak yorumlandı. Oyuncunun avukatları sette gerçek mermi bulunmasının müvekkilleri için öngörülebilir olmadığını, çünkü bunun setteki silah sorumlusunun sorumluluğunda olduğunu savunuyor. Savcı Kari T. Morrissey çarşamba günkü mütalaasında “Bu dava, bir insanın ölümüyle sonuçlanan sürekli ve hiç bitmeyen güvenlik hatalarıyla ilgili” dedi.

Alec Baldwin silahtaki gerçek mermiden habersizdi

Savcı Kari T. Morrissey  jüri üyelerine Gutierrez-Reed’in setteki bir mühimmat kutusunda gerçek mermilerin sahte mermilerle karıştığını fark etmediğinde ötürü “ihmalkar”, “dikkatsiz” ve “düşüncesiz” olduğunu söyledi. Savcı Alec Baldwin’in kullandığı silahtan çıkan mermileri Hannah Gutierrez-Reed’in hazırladığını tespit ettiklerini söyledi. Savcı Morrissey Gutierrez-Reed’in California’daki evinden New Mexico’daki film setine bir kutu gerçek mermi getirdiğine dair kanıtlar da sundu. Bu gerçek mermilerin 12 gün boyunca yavaş yavaş sete yayıldığını söyledi.

Eldeki veriler ışığında savcı Kari T. Morrissey setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed’in sete gerçek mermi getirme niyetinde olmadığına inandığını ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümünün trajik bir ihmal vakası olduğunu söyledi. Gutierrez-Reed iki hafta süren duruşmada ifade vermedi. Fakat Gutierrez-Reed’in avukatı kapanış konuşmasında savcıların müvekkilinin ölümcül silahlı saldırıdan tek sorumlu kişi olduğunu kanıtlayamadığını söyledi. Alec Baldwin hakkındaki nihai karar yakında çıkacak.

Alec Baldwin kasıtlı öldürme suçunu reddettiAlec Baldwin kasıtlı öldürme suçunu reddetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.