Alec Baldwin 18 ay hapis cezası alabilir

Alec Baldwin'in yılan hikâyesine dönen yargılanmasında yeni gelişme var. 'Rust' filminin çekiminde kullandığı silahın ateşlenmesi sonucu görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan oyuncu yakında başlayacak duruşmada suçlu bulunursa hapis cezası alacak.

Kültür Sanat 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alec Baldwin cinayetle yargılanıyor.

Alec Baldwin’in ‘Rust’ yargılanması bitmek bilmiyor. Nisan 2023’te yargılaması düşürülen ve filmin çekimlerine kaldığı yerden devam eden oyuncu, yeniden mahkemeye çıkıyor. Filminin çekimleri sırasında rol icabı kullandığı silahın ateşlenmesi sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan oyuncu 18 ay hapis yatabilir. 2021’de yaşanan olayda yönetmen Joel Souza da yaralamıştı.

Alec Baldwin için kasıtsız öldürme suçlaması

ABD’nin New Mexico eyaletindeki savcılar Ekim 2023’ten bu yana devam eden soruşturmasında silah üzerine yaptıkları araştırmalarda yeni bulgular elde etmişti. Savcılar elde ettikleri bulguları iki hafta sonra yeniden başlayacak olan duruşma sürecinde mahkeme başkanı ve jüri üyelerine sunuldu. Rapor, Alec Baldwin’in kullandığı silahın tetiğine basıldığı sonucunu ortaya çıkarıyor.

Önümüzdeki hafta başlayacak duruşma sürecinde mahkeme başkanı ve jürinin bu raporu dikkati alıp almayacağı merak konusu. Uzmanlar, raporun kabul edilmesi durumunda Alec Baldwin’in kasıtsız insan öldürmeden 18 ay ceza alabileceğini ifade etti.

Madonna'ya Madonna’ya “sahneye geç çıktın” davası

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.