Antrenmanda felç geçirdi! Basketbol yıldızını kendini tanıması kurtardı

Fransa Milli takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan, kariyerinde NBA'de bulunan ve şu anda Chalon forması giyen Mickael Gelabale antrenmanda felç geçirdi. Oyuncu, bir şeylerin yolunda gitmediğini hissedince ciddi bir tehlikeden kurtuldu.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Michael Gelabale, Fransa ile Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Sahalarda olsun parkelerde olsun herkesi en çok korkutan olaylardan biri sporcunun kalbi, beyni ya da başka bir hayati organı nedeniyle sorun yaşamasıdır. 2013 yılında Avrupa Şampiyonası’nda Fransa formasıyla altın madalya kazanan Mickael Gelabale’nin başına da tam olarak bu geldi.

İddia: Ergin Ataman, Panathinaikos'a 2 yıllık imza attıİddia: Ergin Ataman, Panathinaikos’a 2 yıllık imza attı

Pazartesi günü çıktığı antrenmanda bazı terslikler hisseden oyuncu, takım arkadaşlarına kendisini hastaneye götürmelerini istedi. Chalon’daki hastanenin acil servisine kaldırılan Gelabale’nin felç geçirdiği belirlendi. Gelabale, “Şanslıyım ki zamanında oradaydım. Hemen tespit yapılmıştı ve ardından yoğun bakım ile nöroloji bölümlerinde ek testler yapıldı” diye konuştu. 39 yaşındaki basketbolcu, 5 günlük tedavi sonrası ise evine gönderildi. Oyuncunun sezon sonuna kadar forma giyemeyeceği açıklandı. Gelabale, şöyle konuştu: “Profesyonel spora devam etmeden önce birkaç haftaya ihtiyacım var. Bu sağlık sorunun çözüleceğine ve dönme zamanım geldiğinde beni alıkoymayacağına dair umutluyum.”

Fenerbahçe'ye 10 dakika yettiFenerbahçe’ye 10 dakika yetti

Chalon, Fransa 2. Ligi’nde 21 galibiyetle ikinci sırada yer alıyor. 2017 yılından beri Chalon için ter döken Gelabale takım kaptanlığı görevini de yürütüyor. Daha önce Real Madrid ve Valencia forması giyen basketbolcu, NBA’de de oynadı. Gelabale, 2006-2008 yılları arasında Seattle Supersonics, 2012-2013 sezonunda ise Minnesota Timberwolves için sahaya çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.