Burak Yılmaz’dan çarpıcı anılar: Çin, Fenerbahçe…

Burak Yılmaz, West Ham United'ı nasıl reddedip Çin'e nasıl transfer olduğunu anlattı. Fenerbahçe'de oynarken dönemin teknik direktörü Luis Aragones ile yumruk yumruğa kavga ettiğini açıkladı.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard’dan ayrıldığını açıklayan Burak Yılmaz, İstanbul’da teknik direktörlük eğitimi alıyor. Yılmaz, Socrates kanalında Mehmet Demirkol’un sorularını yanıtlayan yılmaz çarpıcı açıklamalar yaptı.

Burak Yılmaz'ın hikayesi... Fortuna Sittard’a bir garip veda!Burak Yılmaz’ın hikayesi… Fortuna Sittard’a bir garip veda!

Beijing Guoan’a böyle transfer olmuş

Futbol yaşantısında 4 büyük kulübün de formasını giyen 37 yaşındaki Burak Yılmaz, 2015-16 sezonunun devre arasında Galatasaray’dan ayrılıp Çin Süper Ligi’nden Beijing Guoan’a transfer olmuştu. Yılmaz, o süreci ilk kez anlattı.O dönem Sivasspor’a karşı 3-0 galip geldikleri karşılaşmadan sonra Galatasaray taraftarının kendisine yuhalaması üzerine takımdan ayrılmaya karar verdiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Maç sonu menajerimle konuştum, West Ham bekliyor gidelim dedim. Menajerim, ‘önce Çinlilerle görüşelim’ deyince hotele gidip Beijing Guoan Kulübü Başkanı’yla görüştük. Ona West Ham’a transfer olacağımı söyledim. Ancak başkan kesinlikle kabul etmedi. Seni almadan Çin’e gitmem dedi. Devlete söz verdiğini söyledi. Dedim: ‘Ben gelemem, eşim hamile falan’. “Yok olmaz, kabul etmiyorum, bana bir para söyle” dedi. Menejerim Ali abi de ‘söyle bakalım bir para’ dedi. Ben 2 dediysem, başkan 5 dedi ve elini uzattı. Ben de o eli tuttum.”
Beijing Guoan’ın yıllık 8 milyon Euro ödediği Burak, Çin Süper Ligi’nde oynadığı 28 karşılaşmada 19 kez rakip fileleri havalandırdı.

2014 yılında hayatını kaybeden Luis Aragones, İspanya’yı Avrupa şampiyonu yaptıktan sonra Fenerbahçe’ye gelmişti.

Luis Aragones ile yumruk yumruğa kavga etmişler

Burak Yılmaz’ın oynadığı takımlar içinde gol sevinci yaşayamadığı tek takım Fenerbahçe. Milli oyuncu, sarı laciverlilerde forma giydiği zaman teknik direktör Luis Aragones ile yumruk yumruğa kavga ettiğini açıkladı. 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Burak Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı: “Aragones’le ben yumruk yumruğa kavga ettim. Beni bir maç oynattı. İlk defa da 3-0 galip geldik. Çok da iyi oynamadım ama o sahada ilk defa net bir galibiyet. Çok iyi oynamadım. Sivas’a gittik aynı takım ilk 11 oynuyor ben yokum hemen gittim odasına çünkü bir daha benim orada, o takımda şans bulma ihtimalim yok. Hocaya dedim ki ‘Ben oynamıyorum. Geçen hafta kazandık. Herkes aynı takımda oynuyor, ben oynamıyorum. O da sen kimsin dedi. ‘ Abi en deli çağım hiç futbolda. Sen kimsin deyince bana bende de o zaman cahil cesareti var. Çok kötü bir kavga etmiştik biz. Sonra 18 kişilik kadro her yere 17 kişi gidiyordu. Ben tek başıma duşumu alıp bir sene boyunca kadroya girmedim. Fenerbahçe’de öyleydi. İçimde uktedir. Fenerbahçe camiası çok büyük bir camia.”

Burak Yılmaz'dan saha kenarına ilk adım! Fotoğrafı paylaştıBurak Yılmaz’dan saha kenarına ilk adım! Fotoğrafı paylaştı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.