Napoli 90+3’te atıyor, Juventus fırsatı kaçırıyor

Juventus, sahasında şampiyonluğa koşan Napoli’ye 1-0 mağlup oldu. İkinci sıradaki Lazio’nun kaybettiği haftada fırsat tepen Juventus, Inter ve Milan'ın da kazanmasıyla haftanın Lazio ile birlikte kaybedeni oldu.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Juventus olağanüstü fırsatı tepti, Napoli şampiyonluk yolunu kısalttı!

Juventus’un 15 puan silme cezasının kaldırılması İtalya’da Şampiyonlar Ligi potasındaki hesapları karıştırdı. Haftaya 59 puanla 3. sırada giren Torino ekibi, Lazio’nun kaybetmesiyle beraber bir anda haftayı 2. bitirme şansı yakaladı. Kendi evinde lider Napoli’yi ağırlayan Juventus, bu ikincilik şansını değerlendirmek için sahadaydı. İki takım da birbirlerine akan oyunda şans tanımadı. Duran toplardan pozisyon üretmeye çalışan iki takım da sonuca gidemedi. Juventus 84’te Angel Di Maria ile öne geçti ancak gol VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi

Lider Napoli, 90+3. dakikada Raspadori’nin ayağından bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve puanını 78’e yükseltti.  Napoli, en yakın iki rakibinin kaybettiği haftada hanesine 3 puan yazdırmış oldu. Juventus, haftayı 59 puanla üçüncü sırada kapadı.

Inter ikinci yarıda güldü

Günün bir diğer önemli maçında Inter Empoli’ye konuk oldu. Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle geçildikten sonra Inter, ikinci yarının hemen başında oyuna ağırlığını koydu. 48’de Romelu Lukaku’yla öne geçen Milano ekibi 76’da yine Romelu Lukaku’yla farkı 2’ye çıkardı. Skoru belirleyen golse 88’de Lautaro Martinez’den geldi. Sahadan 3-0 galip ayrılan Inter puanını 54’e yükseltti ve haftayı 6. sırada bitirdi.

Milan evinde hata yapmadı

Juventus’un puan silme cezasının geri alınmasıyla beraber Şampiyonlar Ligi potasının dışında kalan ekiplerden Milan, Lecce’yi ağırladı. 16. sıradaki rakibine karşı hata yapmayan Milano ekibi Rafael Leao’nun 40 ve 74. dakikadaki golleriyle zafere uzandı. Milan bu sonuçla puanını 56’ya yükseltti ve haftayı 5. sırada tamamladı.

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Monza – Fiorentina 3-2

Udinese – Cremonese 3-0

Lazio’ya Torino 'dur' dedi... İkincilik tehlikedeLazio’ya Torino ‘dur’ dedi… İkincilik tehlikede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.