Florya kriz çözüm merkezi

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aksine takım içindeki krizleri iyi yönetmesi ve olay kangrene dönmeden tedavi etmesiyle dikkat çekiyor. Bunun son örneğiyse Bafetimbi Gomis oldu.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray, takım içinde büyük sorunlar yaşasa da bir şekilde üstesinden gelmeyi biliyor.

Beşiktaş’ta İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında kahvaltıya terlikle inmek nedeniyle başlayan kavga siyah beyazlıların belki bir belki daha çok sezonuna mal oldu. Beşiktaş, iki futbolcuyu kadro dışında bıraktı daha sonra affetti ama etkileri yıllarca sürdü.
Fenerbahçe’de Oğuz Çetin ile Galatasaray’dan sarı lacivertlilere transfer olan Tanju Çolak 10 numaralı forma için birbirine girdi. 10 numara ikisine de yar olmadı ama kavga baki kaldı. Tanju Çolak yıllar sonra bile Oğuz Çetin’i pas atmamakla suçlarken Oğuz Çetin, Tanju Çolak’ın tribünlere para verip kendisi hakkında bağırttırdığını iddia etti. Yakın zamana gelecek olursak dünya yıldızı Mesut Özil önce Portekizli teknik direktör Vitor Perreira sonra İsmail Kartal ile son yaşadı. Kadro dışı bırakılan Mesut Özil bu sezonun başında Başakşehir’e transfer oldu.
Ezeli rakiplerinde yaşanan huzursuzluklar bu kadar büyürken Galatasaray, çok daha büyük kavgaları usta hamlelerle geçiştirmeyi başarıyor. Bunu son örneği ise Bafetimbi Gomis olayında yaşandı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 3-3 berabere biten Karagümrük maçından sonra Gomis’in hafta içinde kendisine gelerek bundan sonraki maçlarda forma giymek istemediğini söylediğini açıkladı. Başkan Dursun Özbek, olayı kabul edilemez buldu.

Okan Buruk, Gomis’in affedilmesine onay verdi.

Kriz böyle çözüldü

Sorun kangrene dönmeden Galatasaray yönetimi, Okan Buruk, Bafetimbi Gomis ve kaptan Fernando Muslera’nın devreye girmesiyle kriz tatlıya bağlandı. Başkan Özbek ve yönetici Erden Timur, Florya’ya giderek futbolcularla görüştü. Fernando Muslera ve Kerem Aktürkoğlu, Gomis’in affedilmesi için yöneticileri ikna etti. Okan Buruk’un da yönetimin kararına uyacağını söylemesiyle Gomis affedildi.

Vurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birerVurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birer

Bu ilk değil: Yumruk yumruğa kavgalar

Galatasaray’da bazen basının bazen milyonların önünde yaşanan kavgalar hep kangren haline gelmeden çözüldü. Mesela Fatih Terim döneminde Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Melo, İspanyol Albert Riera’yı soyunma odasında kıstırıp dövdü. Riera’nın gözü morardı. Fatih Terim, basının önüne çıkıp kavgayı anlattı. 2011-12 sezonunu sarı kırmızılar şampiyon olarak tamamlarken Melo-Riera kavgası olabilecek en az hasarla atlatıldı.

Aslan'a çelme takan Galatasaraylı... Muslera'nın veliahtı olur mu?Aslan’a çelme takan Galatasaraylı… Muslera’nın veliahtı olur mu?

Maç içinde yumruk attı

Yine geçen sezonun ilk maçı olan Giresunspor- Galatasaray karşılaşmasında Brezilyalı Marcao, oyun oynanırken takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdı. Yumrukların konuştuğu kavga sonrası Marcao kırmızı kartla oyundan atıldı. Fatih Terim, bu krizi de iyi idare etti. 7 hafta ceza alan Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki buzlar bir şekilde eritildi. Bu sezonun başında Galatasaray’ın Graz’da yaptığı sezon öncesi hazırlık kampında basın mensuplarının gözü önünde Kerem Aktürkoğlu ile Hollandalı Patrick Van Aanholt birbirine girdi. Akşam teknik direktör Okan Buruk’un da devreye girmesiyle iki futbolcu arasındaki gerginlik bitirildi. Kerem Aktürkoğlu, sosyal medyasından mesaj atarak Van Aanholt ile arasında sorun olmadığını açıkladı. Örneklerde de görüldüğü gibi kriz ne kadar ağır olursa olsun Florya’da bir şekilde çözüm bulundu ve Galatasaray yoluna başı ağrımadan devam etti.

Galatasaray'da Gomis krizi 1 gün sürdüGalatasaray’da Gomis krizi 1 gün sürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.