Tarihi hamle: Biletler ücretsiz

Bundesliga 2 ekiplerinden Fortuna Düsseldorf, tarihte eşine rastlanamayacak bir hamle yapacak ve gelecek sezonki iç saha maçlarını ücretsiz olarak taraftarlara izletecek.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fortuna, Alman ve dünya futbolunda ses getirecek devrim niteliğinde bir yeniliğe gidiyor.

Alman futbolu her zaman örnek alınan ve dünya çapında nam salmış bir ekol. Yetiştirdiği sporcular, spor insanları, teknik direktörlerle beraber Almanlar tüm dünya futbol kamuoyunca örnek gösteriliyor ve birçok farklı ülkedeki kulübe ilham veriyor. Ancak Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Fortuna Düsseldorf’un gelecek sezondan itibaren hayata geçirmeyi planladığı projeyi örnek almak zor. Zira Alman ekibi, iç saha maçları için stada gelen seyircilerden bilet parası almayacak.

Leverkusen, durmuyor... Son kurban LeipzigLeverkusen, durmuyor… Son kurban Leipzig

Sport 1’in haberine göre kulüpten ortaklara giden mektupta şu ifadeler yer aldı: “İster Fortuna üyesi, ister sezonluk bilet sahibi, organize taraftar, düzenli stadyum ziyaretçisi veya misafir taraftar olsun, amacımız tüm taraftarların lig iç saha maçlarına ücretsiz olarak girmesini sağlamaktır.”

Fortuna, an itibarıyla maçlarını 54 bin 600 seyirci kapasiteli Esprit Arena’da oynuyor. Fortuna’nın bu sezonki seyirci ortalaması ise 29 bin civarında seyrediyor. Alman ekibi söz konusu hamleyle birlikte seyircilerini stada çekmeyi, desteği artırmayı, şehirdeki futbol sevgisine pozitif etki etmeyi ve neticesinde Bundesliga’ya çıkmayı hedefliyor. Dediğimiz gibi, diğer futbol ülkeleri veya Alman takımlar tarafından örnek alınması son derece zor bu projenin mottosu ise “Herkes için Fortuna.”

Bayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyorBayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.