Bayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyor

Bundesliga’daki şampiyonluk yarışı nefes kesmeye devam ediyor. Haftaya lider giren Bayern Münih, Mainz 05 deplasmanından 3-1 yenilerek döndü. Borussia Dortmund sahasında Eintracht Frankfurt’u farklı geçti ve liderlik koltuğunu geri aldı.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bundan tam üç hafta önce 1 Nisan tarihinde Bayern Münih, yeni hocası Thomas Tuchel yönetiminde sahasında Borussia Dortmund’u ağırlamış ve rakibini 4-2’yle geçip liderliği almıştı. Dortmund, son senelerde yaşadığı hüsranlardan birini yaşamış ve ezeli rakibine direnememişti. Hikaye, Bayern’in şampiyonluğu yönünde seyretmeye başlamıştı.

Banka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdıBanka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdı

Ancak gidişat bu hafta sonu itibarıyla değişti. Thomas Tuchel, eski takımı Mainz 05’e konuk oldu. Bayern Münih, maça iyi başlayan ve öne geçen taraftı. 29. dakikada son haftaların tartışmalı ismi Sadio Mane takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla bitti. Fakat Bayern’in serbest düşüşü son yarım saat içinde başladı. İlk gol 65. dakikada bir duran top sonrası yaşanan karambolle geldi. Ludovic Ajorque kale ağzından yaptığı vuruşla oyunu dengeledi. Mainz’ı öne geçiren gol ise Sommer’le karşı karşıya kalıp bulduğu şansı değerlendiren Lucas Barreiro’dan geldi. 73’te öne geçen Mainz ataklarını sürdürdü. 79’da Aaron Martin sol çarprazdan yaptığı düzgün vuruşla farkı ikiye çıkardı ve maçın sonucunu belirledi: Mainz 05 3-1 Bayern Münih.

Bu sonuçla beraber Bayern Münih, Thomas Tuchel yönetiminde toplamda 3. mağlubiyetini aldı. Alman ekibi bu sezon Julian Nagelsmann yönetiminde çıktığı toplam 37 maçta 3 yenilgi almıştı. Bayern Münih, 59 puanda kaldı. Mainz 05 ise 45 puana yükselerek maç fazlasıyla kafasını Avrupa potasına soktu.

Dortmund fırsat tepmedi

Bayern Münih geçtiğimiz hafta kendi evinde Hoffenheim’la berabere kalınca Borussia Dortmund’un eline liderliği alma fırsatı geçmişti. Ancak Dortmund bu fırsatı Stuttgart’la 3-3 berabere kalarak tepmişti. Bu kez aynı kader yaşanmadı.

Bayern’in mağlubiyetinden bir saat sonra sahaya çıkan Borussia maça fırtına gibi girdi. Sarı Duvar’ın desteğini arkasında hisseden Dortmund, 19. dakikada Jude Bellingham’ın golüyle Eintracht Frankfurt karşısında 1-0 öne geçti. Donyell Malen hemen 5 dakika sonra attığı golle fakı ikiye çıkardı. Mats Hummels 41’de sahneye çıktı ve Dortmund adeta ilk yarıda fişi çekip liderlik koltuğundaki yerini ayırttı.

Karim Benzema 'son bir dans' diyecek mi?Karim Benzema ‘son bir dans’ diyecek mi?

Donyell Malen 66. dakikada kendisinin 2 takımının 4. golünü kaydetti ve maçın sonucunu belirledi. Bu sonuçla beraber puanını 60 yapan Borussia Dortmund Bundesliga’da liderliğe yükseldi. Eintracht Frankfurt ise 42 puanla 9. sırada kaldı.

Bundesliga’da günün diğer maçları:

Hoffenheim – Köln 1-3

Bochum – Wolfsburg 1-5

Hertha Berlin – Werder Bremen 2-4

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.