PSG, kaos içinden 3 puan çıkardı

Ligue 1’de şampiyonluk yarışını kızıştırabilecek mücadelede Troyes deplasmanına çıkan PSG hata yapmadı. Paris ekibi hafta içi yaşananların gölgesinde çıktığı maçı 3-1 kazandı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PSG, kritik virajı döndü.

Messi’nin Arabistan’a gidişi ve kadro dışı kalışı, Mbappe’nin evinin önündeki protestolar ve yönetime gelen istifa çağrıları… PSG, işte bu ve daha birçok olayın yaşandığı bir hafta içinin ardından, Lens’in Marsilya’yı yenmesiyle galibiyetin zorunlu olduğu bir maça çıktı.

Arsenal ve West Ham United kazandı, Liverpool sevindiArsenal ve West Ham United kazandı, Liverpool sevindi

Küme düşme hattındaki Troyes’le karşılaşan PSG, 8. dakika Kylian Mbappe’yle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 59’da genç orta saha Vitinha sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Troyes 83’te Xavier Chavalerin’in golüyle umutlandı. 86’da Fabian Ruiz sahneye çıktı ve PSG’yi rahatlatan gole imza attı. PSG, maçı 3-1 kazandı ve puanını 78’e çıkararak haftayı en yakın rakibi Lens’in 6 puan önünde tamamladı.

Dortmund 6 golle Bayern Münih'e mesaj verdiDortmund 6 golle Bayern Münih’e mesaj verdi

Lacazette şov yaptı, Lyon efsanevi dönüşle güldü

Ligue 1’in 34. haftası olağanüstü bir maça sahne oldu. Lyon, evinde Montpellier’i ağırladı. Maçta perdeyi 31’de Alexandre Lacazette açtı. Konuk ekip 40 ve 41’de Elye Wahi’yle iki gol birden buldu ve devreyi önde kapadı. Elye Wahi 53’te penaltıyla farkı ikiye çıkardı, 55’te kendisinin ve takımının dördüncü golünü atan oyuncu skoru 4-1’e getirdi. Bu dakikadan itibaren Wahi’nin şovu bitti, Lacazette’in şovu başladı. Fransız 59’da skoru 4-2 yaptı. Hırvat savunmacı Dejan Lovren 70’te farkı bire indirdi. Lacazette 82’de hat-tricki tamamladı ve skoru 4-4’e getirdi. Maça noktayı koyan yine Alexandre Lacazette oldu. Laca, 90+10’da takımının kazandığı penaltıyı gole çevirdi ve Lyon, sezonun en çılgın maçlarından birini 5-4 kazandı.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Angers – Monaco 1-2

Nantes – Strasbourg 0-2

Ajaccio – Toulouse 0-0

Auxerre – Clermont 0-0

Lorient – Brest 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.