Arsenal ve West Ham United kazandı, Liverpool sevindi

Premier Lig'de zirve mücadelesini bırakmayan Arsenal, Newcastle United'ı; West Ham United, Manchester United'ı devirdi. Sonuçlara en çok sevinen Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Liverpool oldu.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Premier Lig’da şampiyonluğa en yakın durumda bulunan Manchester City ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren Liverpool’un gözü bu maçtaydı. Çünkü 3 sıradaki Newcastle United, lideri takep eden Arsenal’i konuk ediyordu. Zorlu deplasmanda kazanan Arsenal oldu.

İskoçya’nın en büyüğü bir kez daha Celticİskoçya’nın en büyüğü bir kez daha Celtic

Londra ekibi, Odegaard’ın 14. dakikadaki golüyle öne geçti, 71’de Schar’ın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. Arsenal, 2-0’lık galibiyetle puanını 81’e çıkardı ve 82 puanlı Manchester City’yi takibini sürdürdü.

Kaleci De Gea, Manchester United’ı yaktı

Newcastle United’ın kaybından sonra üçüncülük koltuğuna katılma ihtimali doğan Manchester United, Londra’da West Ham United ile karşı karşıya geldi. Maçın 27. dakikasında Manchester United kalecisi De Gea’nın yaptığı büyük hatayı değerlendiren Said Benrahma West Ham’ı 1-0 öne geçirdi. Maçın sonuna kadar bu golü korumayı başaran Londra takımı sahadan 3 puanla ayrıldı.

İlkay atıyor, atıyor, kaçırıyor... City şampiyonluğa koşuyorİlkay atıyor, atıyor, kaçırıyor… City şampiyonluğa koşuyor

Bu sonuçlarla Newcastle United 65, Manchester United ise 63 puanda kaldı. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ilk 4’e girmeye çalışan Liverpool ise bir maç fazlasıyla 62 puanda bu iki takımı takip ediyor.



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.