İlkay atıyor, atıyor, kaçırıyor… City şampiyonluğa koşuyor

Manchester City, İlkay Gündoğan'ın iki gol atip bir penaltı kaçırdığı maçta Leeds United'ı 2-1 yendi. Tottenham'da Kane rekor kırdı, Lampard ile Chelsea ilk kez kazandı. Liverpool üstü üste 6. kez kazandı. İşte Premier Lig'de görünüm...

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Manchester City, bu hafta küme düşme bölgesinde bulunan Leeds United’ı konuk etti. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan City, İlkay Gündoğan’ın 19 ve 27’de attığı gollerle iki farklı üstünlüğü yakaladı. Lider, bu dakikadan sonra rahat bir maç çıkardı. İlkay Gündoğan 84. dakikada kazanılan penaltıyı direğe nişanladı ve hat-trick yapma şansını kaçındı. Bu pozisyonda Guardiola, takımın penaltıcısı Erling Haaland’ın atışı İlkay’a bırakmasına sinirlendi. City’nin penaltı kaçırmasından bir dakika sonra Leeds United forması giyen Rodrigo’nun topu ağlara göndermesi maça heyecan getirdi. Son dakikalarda hata yapmayan City, takipçisi Arsenal ile maç sayısını eşitlediği haftada puanını 82’i yaptı. Premier Lig’in bitmesine 4 hafta kala Arsenal 78 puanda.

Liverpool’un Şampiyonlar Ligi inadı sürüyor: 6. galibiyet

Bu sezonun hayal kırıklığı yaratan takımlarından Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, formunu geç buldu. Brentford’u Mo Salah’ın 13. dakikada golüyle 1-0 yenen kırmızılar üst üste 6. galibiyetini aldı. Şampiyonlar Ligi inadını son 3 karşılaşmasına taşıyan Liverpool 62 puanda. Liverpool’a göre iki maç eksiği bulunan Newcastle United’ın 65, Manchester United’ın ise 63 puanı buluyor. Bu iki takım Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için avantajlı durumda.

Haaland’ın tek rakibi kaldı: Dixie DeanHaaland’ın tek rakibi kaldı: Dixie Dean

Kane en golcü ikinci isim oldu

Şampiyonlar Ligi yarışında geride kalan Tottenham, kendi evinde Crystal Palace’ı ağırladı. 45+1’de maçın tek golünü ağlara gönderen Tottenham kaptanı Harry Kane takımına 3 puanı getirdi. Kane, Palace filelerini sarsarak Premier Lig tarihinin en golcü ikinci oyuncusu oldu. Sıralama şöyle: 1- Alan Shearer 260 gol; 2 – Harry Kane 210 gol; Wayne Rooney: 209 gol.

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

Lampard, Chelsea’de siftah yaptı

Chelsea’nin başına geçici menajer olarak gelen kulübün efsane oyuncularından Lampard, şeytanın bacağını Bournemouth deplasmanında kırdı. 9. dakikada Conor Gallagher ile öne geçen maviler 21’de Matias Vina’nın golüne engel olamadı. Chelsea’ye 3 puan getiren goller son 10 dakika içinde kış transfer döneminde kadroya katılan Benoit Badiashile ve Joao Felix’den geldi. Lampard böylece lig kupa ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 7. maçta ilk kez kazandı. Lampard yönetiminde Chelsea üst üste 6 maç kaybetmişti.

Günün diğer maçından Wolverhampton, Aston Villa’yı 1-0 yendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.