Haaland’ın tek rakibi kaldı: Dixie Dean

Manchester City’nin rekorlara doymayan 22 yaşındaki oyuncusu Erling Haaland, West Ham’a karşı bu sezonki 35. golünü attı ve Premier Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu oldu. Premier Lig öncesi tarihten Haaland’ın önünde kalan tek isimse Dixie Dean…

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Haaland'ın önünde bir tek Dixie Dean kaldı...

Erling Haaland sezon başında oynanan Community Shield karşılaşmasında Liverpool’a karşı boş kaleye gol kaçırdı. Bu pozisyon uzun süre alay konusu oldu. Aynı maçta Liverpool kupayı alırken Darwin Nunez performansı etkileyiciydi. Yeni transfer edilen iki golcü birbiriyle karşılaştırılıyordu. Haaland, adeta Michael Jordan tabiriyle bu karşılaştırmaları “kişisel algıladı”, daha ilk sezonun kırılmadık rekor bırakmadı.

Erling, West Ham United karşısında takımının ikinci golünü atarak 35. lig golüne ulaştı. Haaland, Premier Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu rekorunu kırdı. Eski rekoru Alan Shearer ve Andy Cole paylaşıyordu. Tüm kulvarlarda 51 gole ulaşan Haaland’ın önünde bu alanda tek bir isim kaldı.

95 senelik rekor için…

Erling Haaland’ın t attığı 51 gol, tüm kulvarlarda atılan goller bakımından Vic Watson (West Ham, 1929-1930) ve Tom Waring’i (Aston Villa, 1930-1931) geçtiği anlamına geliyor. Haaland’ın önündeki tek isim ise 1927-28 sezonunda Everton forması giyen ve tüm kulvarlarda 63 gol atan Dixie Dean. Haaland’ın önünde bu rekoru kırmak için en az 9 maçı bulunuyor. Şayet Manchester City Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid engelini aşıp İstanbul’daki finale çıkabilirse Haaland’ın 95 senelik rekoru tarihe gömmek için 10 maçı bulunacak.

Büyük rekor için 10 maç vakti var.

Bir takımdan fazlası…

Haaland’ın Premier Lig’de ulaştığı 35 gol, ligde bazı takımların ulaşamadıkları miktarı temsil ediyor. Chelsea (31), Nottingham Forest (30), Wolverhampton (29), Southampton (28) ve Everton (27) gibi ekipler gol sayısında Haaland’ın yanına dahi yaklaşamadı.

Haaland, yalnızca Premier Lig değil Şampiyonlar Ligi’nde de rekorlar kırdı. Norveçli, son 16 turu rövanşında Leipzig’e 5 gol atarak Şampiyonlar Ligi’nde toplam 30 gole ulaştı ve bu baremi geçen en genç oyuncu oldu. Daha önceki rekor Mbappe’ye aitti. Haaland 30 gole 25 maçta ulaştı ve Ruud van Nistelrooy’a ait 34 maçlık rekoru tarihe gömdü.

Premier Lig Şöhretler Müzesi’ne iki yeni üye: Rio Ferdinand ve Petr CechPremier Lig Şöhretler Müzesi’ne iki yeni üye: Rio Ferdinand ve Petr Cech

Kısacası Haaland, sezon öncesinde oynanan Liverpool maçı sonrası kendisine yöneltilen acımasız eleştirilerin ne kadar haksız olduğunu rekorları paramparça ederek kanıtladı. Manchester City ile Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Cup tarihi üçlemesi peşinde olan Norveçli, sezonun kalan bölümünde 13 gol daha atarsa, ilk sezonundan adını İngiliz futbol tarihine altın harflerle yazdıracak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.