Premier Lig Şöhretler Müzesi’ne iki yeni üye: Rio Ferdinand ve Petr Cech

Premier Lig Şöhretler Müzesi yeni sakinlerini kabul etti. Manchester United ve İngiliz futbolunun efsane savunmacısı Rio Ferdinand, Şöhretler Müzesi’ne girdi. Chelsea ve Arsenal formalarını terleten Çek kaleci Petr Cech de Şöhretler Müzesi’nin yeni üyesi oldu.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Premier Lig'de Şöhretler Müzesi'ne iki yeni üye geldi.

2021’de kurulan ve Amerikan sporlarındaki gibi ligin efsanelerini onurlandıran Şöhretler Müzesi, iki yeni Premier Lig efsanesine merhaba dedi.

Manchester’ın duvarı listede

İngiltere Premier Lig tarihinin en iyi oyuncularının alındığı Şöhretler Müzesi’nin yeni ismi Rio Ferdinand oldu. Ferdinand, kariyeri boyunca 6 Premier Lig, 2 Lig Kupası, 4 Community Shield, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 de Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. Kariyerine West Ham United’da başlayan Ferdinand, iki sezon Leeds United forması giydikten sonra 2002-03 itibarıyla Manchester United’da oynamaya başladı. Ferdinand son olarak 2013-14’te Kırmızı Şeytanlar’ın formasını giydi ve ertesi sezon Queens Park Rangers’a gitti. Ferdinand, burada geçirdiği bir sezonun ardından futbolu bıraktı.

Londra derbisinde Arsenal, Chelsea'ye acımadıLondra derbisinde Arsenal, Chelsea’ye acımadı

Çek kaleci de adını listeye yazdırdı

Senelerce Chelsea ve Arsenal’ın kalesini başarıyla koruyan Çek kaleci Petr Cech, Şöhretler Müzesi’ne giren bir diğer isim oldu. Cech, 2004-05 sezonunun başında Fransa’nın Rennes takımından Chelsea’ye transfer oldu. Cech, Chelsea’yle 4 Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Mavi formayla 4 FA Cup kazanan Cech 3 kez Lig Kupası, 5 kez de Community Shield sevinci yaşadı. Cech takımıyla 2011-12’de Şampiyonlar Ligi, 2012-13’te ise UEFA Avrupa Ligi’ni kaldırdı. 2015-16 sezonu başında bir başka Londra takımı Arsenal’a transfer olan kaleci, 1 FA Cup ve 2 Community Shield kazandı.

Premier Lig’in Şöhretler Müzesi’nde Rio Ferdinand ve Petr Cech haricinde; Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, Steven Gerrard, David Beckham, Wayne Rooney, Patrick Vieira, Sergio Agüero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes ve Ian Wright yer alıyor. 2023 senesinde menajerlerin de yer alacağı listeye giren ilk iki menajer Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger olmuştu.

Piers Morgan, Leeds United için ağzına geleni söylediPiers Morgan, Leeds United için ağzına geleni söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.