Yayın ekranı… Premier Lig’de dananın kuyruğu kopuyor, basketbolda önemli gün

Çarşamba günü sporseverler için heyecan verici. Premier Lig'de ilk iki sırayı alan Manchester City ve Arsenal kozlarını paylaşıyor. Euroleague'de Fenerbahçe, EuroCup'ta Telekom kritik maçlara çıkıyor.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Manchester City ve Arsenal sezonun en kritik maçında karşı karşıya gelecek.

Mithat Koray

Çarşamba ekranında hafta içinde hafta sonu efekti yaşatacak yoğun bir program var. Basketbolda ülkemiz açısından önemli bir gün. Euroleague’de temsilcimiz Fenerbahçe, Yunanistan’da Olympiakos karşısına çıkıyor. Sarı-lacivertlilerin hedefi, üç maçı kazanan tarafın final four vizesini cebine koyacağı seride deplasmanda en az bir galibiyet alarak saha avantajını eline geçirmek.

EuroCup yarı finalinde Türk Telekom, deplasmanda Ukrayna ekibi Prometey ile karşılaşıyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Letonya’da oynanacak maçı kazanan takım final bileti alacak. Türk Telekom, sevinen taraf olursa kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Kupada diğer yarı final randevusu İspanyol takımları Gran Canaria ile Joventut Badalona arasında.

Yıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan'ı yumruklamışYıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan’ı yumruklamış

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ankara’da Portekiz’i ağırlıyor. Türkiye, 30 Nisan’da ise deplasmanda Kuzey Makedonya ile oynayacak. Milliler, bu iki mücadeleden bir galibiyet çıkarırsa tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alacak. Axa Sigorta Efeler Ligi’nde bugün iki play-off müsabakası var. Halkbank ve Ziraat Bankkart maçlarını kazanırsa final serisinin aktörleri belli olacak.

Arsenal, bu sezon Premier League’de beklentilerin üzerine çıktı ve uzun süre rakipleriyle takip mesafesini koruyarak zirvede kaldı. Ancak Londra ekibinin koltuğu son haftalarda gelen puan kayıpları nedeniyle sallantıda. Üstelik onları tehdit eden takım yıldızlar topluluğu Manchester City. İşte bu iki şampiyonluk adayı bu akşam Etihad Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Bu mücadele öncesi Arsenal’in 32 maçta 75 puanı var. Manchester City ise 30 karşılaşmada 70 puan topladı. Bakalım bu dev maç nasıl sonuçlanacak. İngiltere’de günün diğer önemli buluşması West Ham ile Liverpool arasında.

İtalya'nın Avrupa'ya dönüşü muhteşem oldu ama...İtalya’nın Avrupa’ya dönüşü muhteşem oldu ama…

İtalya Kupası’nda yarı final rövanşında Inter ile Juventus karşı karşıya gelecek. Torino’daki ilk maç 1-1 sona ermiş ve hayli olaylı geçmişti. Basketbol Avrupa kupalarında erkeklerde ilk şampiyon bugün belli oluyor. FIBA Europe Cup finalinin birinci maçında deplasmanda Polonya temsilcisi Anwil Wloclawek’e 81-77 kaybeden Cholet Basket, rakibini Fransa’da konuk ediyor. Dünya Snooker Şampiyonası’nda çeyrek finaller devam ederken, Romandie Bisiklet Turu’nda 1.etap koşulacak.

26 Nisan Çarşamba

NBA play-off: 05.00 Phoenix Suns – LA Clippers S Sport

Snooker: 12.00 Dünya Snooker Şampiyonası Eurosport 1

16.25 Dünya Snooker Şampiyonası Eurosport 1

21.00 Dünya Snooker Şampiyonası Eurosport 1

Efeler Ligi yarı finaller: 15.00 Fenerbahçe HDI Sigorta – Ziraat Bankkart TRT Spor Yıldız

20.00 Arkas Spor – Halkbank TRT Spor Yıldız

Bisiklet: 16.30 Romandie Turu 1.Etap Eurosport 2

Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri: 18.00 Türkiye – Portekiz TRT Spor Yıldız

Basketbol EuroCup yarı final: 19.00BC Prometey – Türk Telekom TRT Spor

22.00 Gran Canaria – Joventut Badalona S Sport +

FIBA Europe Cup finali: 21.00 Cholet Basket – Anwil Wloclawek FIBA YouTube

THY Euroleague play-off: 21.00 Barcelona – Zalgiris Kaunas S Sport

21.45 Olympiakos – Fenerbahçe Beko S Sport 2

Premier League: 21.45 West Ham – Liverpool beIN Sports 4

21.45 Chelsea – Brentford  beIN Sports max 1

22.00 Manchester City – Arsenal beIN Sports 3

İtalya Kupası yarı final: 22.00 Inter – Juventus TRT Spor

La Liga: 23.00 Rayo Vallecano – Barcelona S Sport

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.