Arsenal balonları patlattı: Altı gollü galibiyet

Avrupa'da pazar günü mesaisi futbola doyurdu. Arsenal, West Ham'ı 6-0'la geçerken Milan, Napoli'yi mağlup etti, Monaco Nice'i yendi, Barcelona ise kötü gidişini sürdürdü.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arsenal şov yaptı, üç puanı altı golle aldı

Premier Lig’in 24. haftası Londra derbisine sahne oldu. Liverpool karşısında kazanan Arsenal iyi gidişini dürdürmek için West Ham’a konuk oldu. Maça fırtına gibi başlayan topçular ilk yarım saatte bulamadı, fakat maçta ne olduysa 30’uncu dakikadan sonra oldu. 32. dakikada William Saliba, 41. dakikada Bukayo Saka’yla goller bulan Arsenal 44. dakikada Gabriel ve 45+2. dakikada Leandro Trossard’la da fileleri sarsıp skoru 15 dakikada 4-0’a getirince Londra Olimpiyat Stadı’nda tribünler bir anda boşaldı.

İkinci yarısı devre arasında stadı terk eden taraftarlardan sonra neredeyse boş tribünlere oynanan maçta Arsenal 63. dakikada Saka ve 65. dakikada Declan Rice’ın ayağından iki gol daha bularak farkı iyice açtı ve maçı 6-0 kazanmayı başardı.

Ligde üst üste dördüncü galibiyetini alan Arsenal 52 puanla üçüncü sıradaki yerini korurken beş maçtır kazanamayan West Ham 36 puanla sekizinci sırada kaldı.

Premier Lig’deki günün diğer maçında Manchester United, deplasmanda Aston Villa’yı Scott McYominay’in 86’ncı dakikada attığı golle 2-1 yenmeyi başardı.

TFF, Suudi Arabistan'a iade edilecek dört milyon doları Fenerbahçe ve Galatasaray'dan kesecekTFF, Suudi Arabistan’a iade edilecek dört milyon doları Fenerbahçe ve Galatasaray’dan kesecek

Barcelona evinde Granada’yla berabere

İstediği gibi bir sezon geçiremeyen Barcelona nispeten kolay gözüken bir maçta ligin dibindeki Granada’yı ağırladı. Genç yıldızı Lamine Yamal’ın 14’üncü dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Barça 43 ve 60’ta atılan gollerle yenik duruma düştü. Şoku üstünden yıldız forveti Lewandowski’yle atlatan Katalanlar 63’te 2-2’lik eşitliği yakaladı. Lawa’nın golünün hemen üç dakika ardından Ignasi Miquel’le bir gol daha bulan Granada tekrar öne geçti ve rakibine şoku yaşattı. 80’de 16 yaşındaki oyuncusu Yamal’la bir gol daha bulan Barça skoru 3-3’e getirdi, fakat mücadelenin kalanında başka gol olmayınca Katalan devi evinde maçta ligin dibindeki rakibine iki puan bıraktı.

Bu maçın ardından puanını 51’e yükselten Barça lider Real Madrid’in tam 10 puan gerisine düştü.

La Liga’da aynı gün oynanan bir diğer maçta Atletico Madrid Sevilla’ya 1-0 mağlup oldu.

Theo takımını taşıdı, Milan son şampiyon Napoli’ye karşı kazandı

Serie A’da zirve yarışına tutunmaya çalışan Milan son şampiyon Napoli’yi San Siro’da ağırladı.

Yeni tanıtılan ve sosyal medyada oldukça beğenilen formalarıyla sahaya çıkan Milan süper yıldızı Osimhen’i aynı saatte Afrika Kupası’nda şampiyonluk için ter döken Napoli’ye karşı Leao’nun asistinde sol çizgiden bindirip çok net bir vuruşla ağları sarsan Theo Hernandez’in golüyle 1-0 kazandı. Bu sonuçla puanını 52’ye yükselten Milan bir bir maç fazlası olmasına karşın Juventus’un bir puan gerisine gelip üçüncü sırada kalmayı sürdürdü. Serie A’nın son kazananı Napoli ise 35 puanla dokuzuncu sırada kaldı.

Fenerbahçe liderliği Kadıköy'de bıraktıFenerbahçe liderliği Kadıköy’de bıraktı

İkincilik yarışında Monaco Nice’e karşı 3-2 galip

Ligue 1’de ligin iki Akdeniz kıyısındaki turizm kentlerinin takımlarını karşı karşıya getiren mücadelede Nice ve Monaco karşılaştı. Tecrübeli stoper Dante’nin 54’te kırmızı kart gördüğü maçta Monaco Denis Zakaria’nın iki ve Rus orta saha Aleksandr Golovin’in golleriyle 3-2 yendi ve puanını 38’e yükseltti. Maçtan yenik ayrılan Nice ise 39 puanda kalmasına karşın Monaco’nun bir sıra üstünde ikinci sıradaki yerini korudu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.