Fenerbahçe liderliği Kadıköy’de bıraktı

Fenerbahçe Alanyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı. İkinci yarıda geri dönmeyi başaran sarı lacivertliler Alanyaspor'a yine yakalandı. 2-2'lik skorla liderlik koltuğuna Galatasaray oturdu.

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Süper Lig’de 25. haftaya lider giren Fenerbahçe sahasında Alanyaspor’u ağırladı. Üç maçtır kazanamayan Alanya’nın hedefi şampiyonluk yarışındaki rakibine çelme takmaktı. Hafta içinde Gaziantep FK’yı eleyerek kupada çeyrek finale kalan Kanarya ise seyircisi önünde hata yapmadan yoluna devam etmek istiyordu.

Karşılaşma son derece aksiyonlu ve bol faulle başladı. 4. dakikada Alanyaspor’dan Carlos Eduardo ve 5. dakikada Leroy Fer sarı kart gördü. 9. dakikada ise Szymanski sarı kart gören oyuncu oldu. Fenerbahçe’nin baskılı başladığı karşılaşmada Ferdi Kadıoğlu’nun hatalı pasından sonra rakibini hazırlıksız yakalayan Alanyaspor pozisyona girdi. Loide Augusto 12. dakikada boş kaleye gönderdiği topla takımını öne geçirdi.

TFF, Suudi Arabistan'a iade edilecek dört milyon doları Fenerbahçe ve Galatasaray'dan kesecekTFF, Suudi Arabistan’a iade edilecek dört milyon doları Fenerbahçe ve Galatasaray’dan kesecek

Karşılaşmanın 18. dakikasında Fenerbahçe sol kanattan kullanılan serbest vuruşla gole yaklaştı. Cengiz Ünder’in pasında Dusan Tadic topu auta gönderdi. 24. dakikada bu kez Cengiz, Krunic’in pasıyla topla buluştu, ancak vuruşu Ertuğrul Taşkıran’da kaldı. Fenerbahçe’nin devrenin kalan bölümünde net pozisyon bulamadığı karşılaşma sürekli durdu. Devre sonunda soyunma odası tüneline giderken iki takımın futbolcuları ve yedek kulübeleri arasında gerginlik yaşandı.

İkinci yarının başında Fenerbahçe maça İrfan Can Kahveci-Cengiz Ünder değişikliğiyle başladı. Çağdaş Altay 46. dakikada Alexander Djiku’nun yerde kaldığı pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Dusan Tadic penaltıyı gole çevirdi. Fenerbahçe baskısını sürdürdü. 59’da Mert Müldür’ün ortasına arka direkte Edin Dzeko kafayı vurdu ve attığı golle beş maçlık orucunu sonlandırdı. Fenerbahçe’nin üstünlüğü uzun sürmedi. Sol kanatta topla buluşan Augusto sağına çekti ve enfes bir vuruşla 63. dakikada maça eşitlik geldi.

Sahafta bulunan Fenerbahçe kuruluş tüzüğünün 2. maddesiSahafta bulunan Fenerbahçe kuruluş tüzüğünün 2. maddesi

Fenerbahçe 77. dakikada gole yaklaştı. Krunic’in şutunda Ertuğrul başarılıydı, dönen topa İrfan Can kafa vurdu, ancak Ertuğrul bu topa da uzanıp olağanüstü bir kurtarışa imza attı. Kalan bölümde gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe 64 puanda kaldı ve Galatasaray 66 puanla haftayı lider kapadı. Alanyaspor 28 puanla 14. sırada yer aldı.

Opta verilerine göre Bu sezon en az sekiz Süper Lig maçında görev yapan kaleciler arasında yediği gollerin en büyük bölümü ceza sahası dışından gelen file bekçisi Dominik Livakovic (7/19) oldu.

İsmail Kartal maç değerlendirmesinde “Maçı kazanmayı çok istiyorduk. İyi başladık. Maç başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Oyuncular ve taraftarlar, çok coşkulu ve istekliydi. Fakat, iki kere kalemize geldiler ve ikisi de gol oldu. 2-1 öne geçtik. Orada oyunun temposunu düşürmeliydik. Bu bir puan maçı, şampiyonluğa oynuyoruz. üç ve dördü atmak için oynamalıyız ama çok erken gol yedik. Birazcık tempoyu düşürüp rakibi kontrol altına alabilseydik üç puanla ayrılabilirdik. Olmadı. Rakip de iyi mücadele etti. Önümüze bakacağız. Kazanmayı çok istedik. Kazanamadığımız için taraftarlarımızdan özür diliyoruz” diye konuştu.

İsmail Kartal’dan karşılaşma değerlendirmesi.

Fenerbahçeli futbolculardan özeleştiri

Maçın ardından konuşan Dusan Tadic “Açıkçası cümlelere başlamak zor. Kolay bir gol yedik, sebepsiz yere geriye düştük. İkinci yarı maçı çevirebileceğimizi düşündük, bunu biliyorduk. Bunu da yaptık açıkçası öne geçti. Bazı şeyleri daha iyi yapmalıyız. Analiz edip doğruya çevirmek lazım. Şampiyon olmak istiyorsak Alanyaspor’a puan kaybetmemeliyiz. Yanlış bir şey varsa, işler doğru gitmiyorsa asıl yüzünüzü göstermeniz gerekiyor. Bu anlamda liderlerin öne çıkması gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Takım olarak saha içinde ve saha dışında sorumluluk almalıyız. Hep birlikte kalabilmek için bu sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Her şeyden daha çok, beraber hareket ederek şampiyonluğu elde edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

İrfan Can Kahveci “Üzgünüz. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Daha uzun bir yol var önümüzde. Gönül isterdi ki kafa vuruşum gol olsaydı… Daha çok maç var. Skoru alsak da bugün tutamadık, 2-2 bitti. Şampiyon olmak için her şeyimizi vereceğiz” diye konuştu. Alexander Djiku “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Yemememiz gereken bir gol yedik ve 1-0 geriye düştük. 2-1 öne geçmek için çok mücadele ettik. Konsantrasyon eksikliğinden bir gol yedik ve 2-2 oldu. 3. gol için çok mücadele ettik ama olmadı. Üzücü bir sonu. Kafaları kaldırmalıyız. Oynanacak çok maç var, o maçlara da en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Fenerbahçeli futbolcular büyük üzüntü yaşadı.

Alanyaspor teknik direktörü Fatih Tekke “Maçın başında da ön alan baskımızın olacağını söylemiştik. Bu birkaç şekilde olacaktı. Oyunun ilk bölümünde iyi yaptığımız anlar oldu, delindiği zamanlar da oldu, zaman zaman yapamadık da. Oyuncularımı tebrik ederim. Böyle bir ambiyansta, tüm her şeyi düşündüğünüzde, yenilen goller, verilen penaltı, fauller, ilk yarı bizim oyuncumuza yapılan faul… Son dakikalarda da galibiyeti kaçırdık. Genel hatlarıyla iyiydik. Oyun olarak cesurduk. Bazı bölümlerde iyiydik. Daha fazlasını istedik. Bazen içeride oyuncular tedirgin oluyor, oyuncu isteğinize cevap vermiyor. Bu da doğal bu ambiyansta. Bizim için değerli bir 1 puan ama asıl maçlarımız bu haftadan sonra başlıyor, ta ki Galatasaray maçına kadar. Galatasaray maçına kadar olan periyot bizim için önemli. Kazanmamız gereken puanlar var. Oyuncularım bir puanı hak etti. Son dakikalarda üç puanı kaçırmak üzücü. Bubir puan çok değerli” dedi. Tekke geçen sezon da İstanbulspor’un başındayken şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda 3-3’lük beraberlik alıp rakibine çelme takmayı başarmıştı.

Attığı iki golle maça damga vuran Augusto “Kendi bireysel performansımı konuşmayı sevmem. Önemli olan takım performansıdır. Kendi performansım öne çıkınca da tanrıya şükrederim, başka bir şey yapamam. Hafta boyunca çok çalıştık. Fenerbahçe’nin oyun mentalitesini, oyuna nasıl başlayacaklarını biliyorduk. Çalışmamızın karşılığını aldık. Öne geçme fırsatlarımız da vardı. İyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum” dedi.

Galatasaray’dan paylaşım

Liderliği alan Galatasaray maç sonunda “Kırmızı kartlara kör bir hakem, komik bir penaltı… Skandal hakem kararlarıyla şampiyonluğu emeklilik ikramiyesi olarak verme operasyonunuz gerçekleşmeyecek, baskıya boyun eğenlere rağmen hak eden kazanacak!” yazılı paylaşım yaptı.

Fenerbahçe’den yanıt gecikmedi

Galatasaray’ın paylaşımına Fenerbahçe yanıt verdi.

“Kör hakemleri, komik penaltıları, yıllarca konuşulan skandal hakem kararlarını ve tiyatro maçları en iyi bilen; kurgu şampiyonluklarıyla futbol tarihine kazınan, dualarla himmetlerle ayağa kaldırılan kulübe notumuz; “Kişi kendinden bilir işi…” Bu sezon saha içi saha dışı kurgularınız tutmayacak; algı, manipülasyon ve yalanlar değil hak eden kazanacak, FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAK.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.