Usta, çırağa acımadı! Manchester City, Arsenal’i sahadan sildi

Maça gizli lider olarak çıkan Pep Guardiola'nın Manchester City'si eski yardımcısı Arteta'nın Arsenal'ine 4 gol atarak üst üste 3, 6 yılda 5. Premier lig şampiyonluğuna göz kırptı.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Pep Guardiola’nın yardımcılığını yaptıktan sonra Arsenal’in başına geçen Arteta için çok önemli maçtı. Sadece 15 gün önce rakibinden önde olan Arsenal, sırasıyla Liverpool, West Ham United ve Southampton’la berabere kalarak ciddi avantaj kaybetmişti.

2 maçı eksik 5 puan geride olan Pep Guardiola’nın Manchester City’si maça gizli lider olarak çıktı. Ev sahibi takım, De Bruyne’nün 2, Stones ve Haaland’ın golleriyle maçı 4-1 kazandı. Arsenal’in tek golü Holding’ten geldi. Galibiyet serisini 7’ye çıkaran City, iki maç eksiğiyle Arsenal’le puan farkını 2’ye indirdi.

Haaland 90+5’te attığı golle rekor kırdı.

Haaland rekor kırdı

Erling Haaland, 90+5’te ağlarla buluşturduğu topla 29 maçta 33 gole ulaştı. Haaland, 38 maç üzerinden oynanan Premier Lig’de en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı. Norveçli futbolcu ayrıca De Bryunne’nin attığı gollere de asist yaptı.

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?

Arsenal 10 maç sonra yine City’ye boyun eğdi

2016’da Pep Guardiola’nın yardımcılığı ile başladığı antrenörlük kariyerinde Arsenal’in başına geçerek büyük başarılara imza atan Mikel Arteta, ustasına karşı koyamadı. 10 maçlık yenilmezlik serisi ile Ethiad’da kaybetti. Topçular, 10 maç önce de kendi evinde Manchester City’ye 3-1 yenilmişti.

Inter kupada final biletini aldıInter kupada final biletini aldı

Liverpool sevindi, Chelsea üzüldü

Gecenin diğer maçlarında Liverpool, West Ham United deplasmanında 2-1 kazandı. Chealsea ise kendi sahasında Brentford’a 2-0 ile boyun eğdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.