Düşler Sahnesi’nde son 16 heyecanı başladı, City ve Real hata yapmadı

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu oynanan iki maçla açıldı. Manchester City, Kopenhag deplasmanında 3-1 galip geldi. Real Madrid Almanya'da karşılaştığı Leipzig'e karşı 1-0'la gülen taraf oldu.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Phil Foden son saniyede attığı golle takımına 3-1'lik galibiyeti getirdi

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunun eleme aşaması oynanan iki maçla başladı. Kopenhag’ın Manchester City’yi ağırladığı karşılaşmaya Danimarka temsilcisi peri masalını sürdürmek, son şampiyon City ise sürprize izin vermemek için çıktı.

Maça hızlı başlayan İngiliz temsilcisi henüz dördüncü dakikada gole çok yaklaştı fakat De Bruyne altı pas çizgisi üzerinden yaptığı kafa vuruşunda çerçeveyi bulamadı. Hemen iki dakika sonrasında hızlı kullanılan serbest vuruş organizasyonu sonrası bir kez daha gole yaklaşan City’de kaleci Grabara’dan seken top Ake’nin önüne düştü, ancak Hollandalı oyuncu topu boş kaleye gönderemedi. Baskıyı iyice artıran maviler Foden’ın pasında sağ çaprazdan uzak köşeye çok düzgün bir şut çıkaran De Bruyne’yle 10’uncu dakikada perdeyi açıp skoru 1-0’a getirdi.

21’inci dakikada sakatlanan Jack Grealish yerini Doku’ya bıraktı. Oyuna giren Doku’nun yaptığı ortada savunmanın ters vuruşu direkten döndü. 30’uncu dakikada Erling Haaland’ın yaklaşık üç metre yükseklikte topla buluşarak vurduğu vole yandan auta çıktı. Maçta ilk yarım saat geride kalırken City yüzde 70’in üzerinde topla oynayarak mücadelenin tek hakimi olarak gözüktü, ancak 34’te savunmada oyun kurmak isteyen Ederson’un hatasında Kopenhag’ın yeni transferi Mattsson golü atarak tabelada eşitliği sağladı.

Yediği şok golün etkisini üzerinden atlatmakta zorlanan City oyun üstünlüğünü bir süre kaybeder gibi oldu. Bu süreçte bir kez daha gol şansı yakalayan ev sahibi ekip geriden gelip öne geçme adına şanslar yakaladı ama bunu başaramadı. İki takım da devre arasına girmek işin hazırlanırken 45’te Bernardo Silva sahneye çıktı. De Bruyne’den seken topu kale sahası içinde bir anda önünde bulan Portekizli, sol ayağının dışıyla çok şık bir vuruş yaparak Grabara’yı avladı ve takımını bu golle devre arasına 2-1 önde soktu.

İkinci yarıda da Manchester City oyunun ve topun tek hakimi olmayı sürdürdü. Girdiği pek çok pozisyonda hem Kopenhag kalecisini, hem de direkleri aşmayı başaramayan City turu rahatlatan gol için 90+2’ye kadar bekledi. De Bruyne’nin sıfıra inip geriye çıkardığı topta sol ayağının üstüyle fileleri sarsan Foden farkı ikiye çıkarıp Etihad’da oynanacak rövanş maçı öncesi takımına avantajı yakalattı. Bu golün ardından gelen son düdükle Manchester City, Kopenhag’ı 3-1 mağlup etti. Maviler böylelikle Şampiyonlar Ligi tarihinde arka arkaya yedi maçta en az üç gol atan ilk takım olarak tarihe geçti.

Eriksson'un hayali gerçek oluyor, Liverpool'un başına geçiyorEriksson’un hayali gerçek oluyor, Liverpool’un başına geçiyor

Real kazandı, Arda Güler süre alamadı

Grup aşamasını namağlup lider bitiren Real Madrid, G grubunun ikincisi Leipzig’e konuk oldu. Alman temsilcisi mücadelenin ilk dakikasında Sesko’yla golü buldu fakat yan hakemin ofsayt bayrağı filelere giden topu geçersiz kıldı. Dokuzuncu dakikada Real Tchouameni’yle gole yaklaştı fakat top çizgiden çıkarıldı, hemen dönüşünde ise Sesko karşı karşıya kaldığı pozisyonda Lunin’i aşmayı başaramadı. Mücadelenin devamında tempo oldukça düştü ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Real Madrid hızlı girdi. Son günlerin formda oyuncusu Brahim Diaz üst üste çalımlar sonrası sol ayağının içiyle uzak köşeye yaptığı vuruşta jeneriklik bir gol attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Üstünlüğü ele alan Real topu rakibine bırakıp pres yaparak kontra şansları aramaya başladı. 65’te ön alan baskısından sonuç alan İspanyollar Rodrygo’yla topu kazandı, Vinicius’la olgunlaşan atakta top tekrar Rodrygo’ya geldi fakat genç Brezilyalının vuruşu üstten auta gitti. Fırsatlar yakalamayı sürdüren Los Galacticos, 72’nci dakikada Vinicius’la farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı fakat top direkten döndü. 81’inci dakikada ikinci yarıdaki en net pozisyonunu yakalayan Leipzig’de Xavi Simons’a kaleci Lunin izin vermedi. Mücadelenin kalanında tempoyu düşürüp rakibine pozisyon şansı tanımayan Real Madrid deplasmandan 1-0 üstün ayrıldı ve Santiago Barnabeu’da oynanacak rövanş öncesi avantajı cebine koydu.

Mücadelede milli futbolcu Arda Güler yedek soyundu fakat sahaya girme şansını yakalayamadı.

Şampiyonlar Ligi’nde 14 Şubat Çarşamba günü iki maçla sürecek. Paris Saint Germain, Real Sociedad’ı ağırlarken, Bayern Münih Lazio’ya konuk olacak.

Eljif Elmas: Fenerbahçe evim, Arda da evin çocuklarındanEljif Elmas: Fenerbahçe evim, Arda da evin çocuklarından

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.